Weekend Digitale Beeldbank              

Datum: 24 september 2023

Weekend Digitale Beeldbank    

 

Westzaanse Digitale Beeldbank

Zaterdag 23 en zondag 24 september is het week- end van de Digitale Beeldbank Westzaan. Ook dit jaar zijn er weer foto’s van het Westzaan van toen en nu en enkele films. Ook zijn er veel leuke artikelen van en over Westzaan te koop. Aanvang zaterdag 13.00 uur, zondag 11.00 uur.

 

Seniorendag

Op zaterdag 7 oktober organiseren wij vanaf

14.00 uur de jaarlijkse seniorendag. Er is een geva- rieerd programma. Het Westzaanse dameskoor opent de middag en aansluitend verzorgen de Historische Vereniging en de Digitale Beeldbank een presentatie. Zij nemen u mee terug in de tijd via foto’s en films. Ouderenverenigingen geven een kleine uiteenzetting over hun activiteiten. U moet dan denken aan koersballen, bewegen voor ouderen, gym, et cetera. Mogelijk is het Sociaal Wijkteam aanwezig om uw vragen te beantwoor- den. Als afsluiting hebben wij een artiest met cabaret, schetsjes en meezingliedjes. De middag zal tot ongeveer 16.30 uur duren.

We vragen een kleine vergoeding van 7,50 euro. U krijgt hiervoor bij binnenkomst koffie of thee en een kleine versnapering, twee consumptiebonnen voor een drankje en een aantal hapjes.

We sluiten de middag af met een grote tombola (tegen betaling). Via de bijgevoegde QR-code  kunt u kaarten voor deze middag reserveren. Kaarten kunnen na 1 september ook telefonisch besteld worden via 075-6310 352. We zien u graag op 7 oktober.

De Luisterlijn is altijd bereikbaar

Beste lezers van De Wessaner, bent u bekend met De Luisterlijn? Misschien hebt u er nog nooit van gehoord, misschien hebt u ooit gebruik gemaakt van deze telefonische hulp- dienst. Hoewel: ‘hulpdienst’ is eigenlijk niet de goede benaming, want de Luisterlijn doet precies wat de naam zegt: luisteren naar men- sen, een luisterend oor bieden.

 

Dat kan per telefoon, maar ook via de chat of zelfs via de mail. Daadwerkelijke hulp wordt er dus niet geboden. Wel verwijzen we regelmatig mensen door naar bij voorbeeld het sociaal wijkteam in hun buurt, naar de huisarts of naar andere hulp- lijnen zoals 113 of de Kindertelefoon.

 

 

 

 

Bezoeken: 5