Dobberen door het Guisveld, Staatsbosbeheer op 21 en 22 mei Pinksteren

Datum: 21 mei 2018

DOBBEREN DOOR HET GUISVELD 2018

Helaas  zijn de kaarten uitverkocht. 

Tijdens dit evenement kun je met Pinksteren mee met een unieke vaartocht door het Guisveld! Zo ontdek je op een bijzondere manier de leefomgeving van de grutto en andere bijzondere weidevogels. De start is achter het NS station Wormerveer.

Onder begeleiding van een gids dobber je door het natuurgebied het Guisveld. De vaarexcursie leidt je langs de graslanden waar je de verschillende weidevogels, zoals de grutto en de kievit van zeer dichtbij kunt spotten. Daarna varen we naar de rietlanden en spot jij misschien wel één van de vele soorten rietvogels, zoals de blauwborst, baardmannetje of misschien zelfs de roerdomp. Als je goed luistert, kun je ze in ieder geval horen.
Uiteindelijk eindigt de vaartocht op het terrein van voetbalvereniging Saenden waar de Vogelwacht Zaanstreek al je vragen over de vogels die je onderweg tegen bent gekomen kan beantwoorden. Ook zal op beide dagen de medewerkers van het Natuur en Milieu Educatiecentrum Zaanstreek weer aanwezig zijn, waar de kinderen waterbeestjes kunnen vangen. Het zal er sowieso leuk zijn voor kinderen, want ze kunnen er ook een insectenhotel knutselen.
Tip: de activiteiten op het terrein van Saenden zijn voor iedereen gratis te bezoeken, ook als je geen vaarexcursie hebt geboekt.

Op zondag 20 mei starten we al om 6.00 uur in de ochtend met de eerste vaartocht. Rond dit tijdstip waan je je door één van de stilste gebieden van de Zaanstreek. Op maandag 21 mei start de eerste vaartocht om 9.00 uur. De laatste boot vertrekt uiterlijk om 15.00 uur.

Reserveer een plek op één van de boten via: www.staatsbosbeheer.nl/pinksterenguisveld.
Vol is vol. Deelname is €3,00 p.p. (vanaf 3 jaar en geen restitutie mogelijk) en honden zijn niet toegestaan.

 

Vaartocht over water in het Guisveld Staatsbosbeheer 21 en 22 mei

Riettoppad

 

Bezoeken: 7