Veiling op de Dag van Westzaan RehtHuys

Datum: 10 september 2022

Daarom organiseert ‘t Reghthuys op zaterdag 10 september om 15.30 uur, tijdens de Dag van Westzaan, een veiling ten behoeve van de restauratie. Iedereen die ‘t Reghthuys een warm hart toedraagt, kan komen bieden of zelf iets schenken waarop geboden kan worden. Alleen kijken kan ook. Er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar – waarvan een deel van de opbrengst ook ten goede komt aan de restauratie – zodat het een feestelijke happening kan worden.
Wat wordt er zoal geveild? Een week in een vakantiehuis in de Vogezen, mee op de Slingertocht van Harry Slinger op een rondvaartboot in Amsterdam, een overnachting in een Bed & Breakfast in Westzaan, een diner en overnachting in De Prins, een picknickmand of bruidstaart van een van de Westzaanse bakkers, enzovoorts, enzovoorts. Nieuwe kavels zijn van harte welkom, dus heb je een mooi cadeau of een activiteit die je beschikbaar wil stellen, laat het weten. Dat kan via jokesmit@upcmail.nl .
Op 10 september om 15.30 is het zover. Dan zal de veilingmeester op een podium voor de ingang van ’t Reghthuys (en bij slecht weer in de Grote Kerk) het ‘eenmaal, andermaal….. verkocht‘ uitspreken. De lijst met kavels is vanaf 1 september te bekijken op de site van ’t Reghthuys.
Wie er niet bij kan zijn maar toch wil bijdragen aan de restauratie van ’t Reghthuys kan op de site www.reghthuyswestzaan.nl

 

een app vinden .Als in Westzaan ieder huishouden 25 euro en ieder bedrijf honderd euro zou doneren, dan gaat het lukken om een ton bijeen te brengen. Op de site van ‘t Reghthuys (onder contact en dan Steun ‘t Reghthuys!) staat een QR-code om een bedrag te schenken.

‘t Reghthuys is van en voor ons allemaal
Het gezichtsbepalende monument betekent veel voor Westzaan. Het is mooi als Westzaners mee willen betalen aan het onderhoud, maar ze zouden het ook vaker kunnen gebruiken, vindt Joke Smit. Het dorpscontact vergadert er al. Veel meer instanties, organisaties en verenigingen zouden dat kunnen doen. Het is ook een ideale plek voor een verjaardagsfeest of trouwerij.
Veiling voor ’t Reghthuys: 10 september, 15.30
(De culturele ladder van ’t Reghthuys)
Binnenkort in ‘t Reghthuys:
10 september
Dag van Westzaan, 15.30 feestelijke veiling voor ’t Reghthuys, hapjes en drankjes verkrijgbaar. De opbrengst is bestemd voor de restauratie.