Stuur een boodschap naar de toekomst van Westzaan

Wil Evers rechts

Datum: 27 april 2023

Stel dat je iets kon zeggen tegen de mensen die in de toekomst, over 200 jaar, in Westzaan wonen? We hebben geen tijdmachine, maar toch kanhet! Hoe? Koop een nieuwe lei voor het dak van ‘t Reghthuys en schrijf daarop je naam en een boodschap. Wordt het: Kelly is verliefd op Kees?

Of: Red de boer, Leve Westzaan,

 De nieuwe leien zijn belangrijk voor ‘t Reghthuys.Dit jaar zal het dak worden vernieuwd. Alle oude leien gaan eraf – eerst kijken of er geen boodschapop staat van 200 jaar geleden – en daar komengloednieuwe leien voor in de plaats. Iedereen die als sponsor betaalt voor een lei, mag  daar met een speciale stift iets op schrijven of tekenen. Het hoeftniet iets bijzonders te zijn, alleen je naam kan ook. Alleen discriminerende of haat zaaiende teksten komen niet op het dak.

Volwassenen betalen 10 euro, kinderen 5 euro. Draag je ‘t Reghthuys een warm hart toe, koop danvoor het hele gezin een paar leien en leef je uit metmooie teksten. De leien komen op Koningsdag in de verkoop. Voor de ingang van ‘t Reghthuys liggen ze dan klaar vooriedereen die voor een verrassing wil zorgen als over 200 jaar het dak weer gerenoveerd moet worden.Wie er die dag niet bij kan zijn, kan intekenen op leien via: leienactiereghthuys@gmail.com. Als je daarbijeen tekst opgeeft, kan het bestuur van ‘t Reghthuyservoor zorgen dat die op de lei komt te staan.

Sandra Kooke

Bezoeken: 2