Staphorsius Inbreng gevraagd voor de Zaanse Kunstsalon

Datum: 21 mei 2020

Zaanse Kunstsalon Staphorsius 

Zaterdag 2 mei april opent de Willem Jansen Stichting bij Galerie Staphorsius de verkoopexpositie ‘De Zaanse Kunstsalon’, samengesteld uit werken welke door particulieren zijn ingebracht. Er is een ruim en gevarieerd aanbod bijeengebracht en dus veel te kijken voor de Zaanse kunstliefhebbers en natuurlijk ook te kopen om de eigen collectie uit te breiden. Het aanbod beperkt zich zeker niet alleen tot Willem en Chris Jansen, maar ook schitterend werk van Freek Engel, Frans Mars, Klaas Bood, Peter Teeling en andere streekgenoten is te zien en te koop.

Uit de Wessaner : Op zaterdag 2 mei opent de Willem Jansen Stichting bij Galerie Staphorsius wederom de verkoopexpositie ‘De Zaanse Kunstsalon’, waarbij particulieren de gelegenheid krijgen om kunstwerken ter verkoop aan te bieden. Liefhebbers kunnen uit dit aanbod hun collectie uitbreiden, en dit vaak met kunstwerken die jarenlang in particulier bezit zijn geweest. De stichting rekent voor haar rol hierbij een kleine vergoeding, waarmee verdere activiteiten financieel mogelijk worden gemaakt.

Ook deze keer zal de expositieruimte worden omgetoverd tot een kunstsalon, een pronkkamer met de wanden vrijwel volledig behangen met kunstwerken. En dit niet alleen met werken van Willem en Chris Jansen, maar ook met werk van hun tijdgenoten, en dat niet alleen uit de Zaanstreek maar ook van daarbuiten. Van aandoenlijke schetsjes en mooi grafisch werk tot museaal olieverfwerk.

Hiermee is een breed en boeiend aanbod bijeen gebracht, met Zaans werk van de Jansens,Freek Engel, Frans Mars, Jan Kruijver, Klaas Bood en Jan de Boer, aangevuld met werk van hun tijdgenotenvan buiten de Zaanstreek.

Werken kunnen worden aangeleverd bij Galerie Staphorsius, die desgewenst ook adviseert over de te bepalen verkooprijs. De expositie loopt van 2 mei tot 6 juni. Open dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Informatie: www.willemjansenstichting.nl

Bezoeken: 13