Sinterklaasintocht Westzaan!

Datum: 16 november 2019

Sinterklaasintocht Westzaan 16 december 2019

Als Sinterklaas in de Zaanstreek is dan slaapt hij in het Reghthuys in Westzaan. Dat weet iedereen in de Zaanstreek, zelfs de burgemeester! Op woensdag 4 december kunnen vanaf 10.00 uur alle kinderen een kijkje komen nemen in de slaapkamer van Sinterklaas in het Reghthuys. Komen jullie allemaal langs?

In Apeldoorn komt Sinterklaas met de trein, maar in Westzaan komt Sinterklaas gewoon met de boot. Op zaterdag 16 november zullen om 17.00 uur de boten weer aanmeren bij het Julianaplein op de Zuid. Sint en pieten en natuurlijk alle grote en kleine kinderen worden welkom geheten door Marcel Kramer en Daan de Groot. Vanaf het Julianaplein gaat Sinterklaas, voorafgegaan door praalwagens en muziek, op weg naar het Reghthuys in Westzaan-Noord.

Ook dit jaar hoopt de commissie dat alle Westzaners langs de route hun huis en tuin zullen versieren en verlichten! Onderweg zal de aanwijspiet de vijf leukste/ mooist versierde tuinen belonen met een leuke attentie!
Vanaf 19.00 uur verwelkomt Marcel Kramer de Sint muzikaal op het podium bij het Reghthuys. Het bezoek van Sinterklaas eindigt om 19.30 uur met de beroemde balkonscene: ‘Sint gaat slapen’.

Kijk voor alle informatie, activiteiten, de route etc. op www.sintwestzaan.nl. De foto’s van de intocht worden ook dit jaar gemaakt door Fred Eerenberg en zullen op de website worden geplaatst.De Sinterklaasintocht in Westzaan is niet alleen enorm populair bij Westzaners, ook uit de verre omtrek komen mensen naar Westzaan en het worden er elk jaar meer! Dat is een compliment voor u, voor ons, voor jullie allen. Maar dat brengt ook meer veiligheidsmaatregelen met zich mee en daarom gelden de volgende spelregels:

–Als de Sinterklaasstoet vertrekt vanaf het Rak sluit het (fietsende, lopende) publiek pas aan ná de brandweerauto.
–Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om in de stoet zelf mee te fietsen, te lopen, of aan karren ‘te hangen’.
–Als u onderweg aansluit, dient u dit te doen ná de brandweerauto.
–Wees altijd extra voorzichtig met uw kinderen in de buurt van de paarden.
–Bij het kruispunt Kerkbuurt/Zeilenmakersstraat/ Watermolenstraat dient het publiek achter de dranghekken te blijven, zodat Sinterklaas rustig kan afstappen en lopend zijn tocht door de Kerkbuurt kan vervolgen.
–Het publiek achter de brandweerwagen blijft even wachten tot de stoet de Watermolenstraat inrijdt. Daarna kunnen ook deze mensen naar het Reghthuys.

Meer informatie is te vinden op www.sintwestzaan.nl of op onze facebookpagina. Tot 16 november!
commissie Sint in Westzaan

Weergaven: 33