Rietharken Westzijderveld , geef u op, werk mee!

Datum: 21 november 2021

S.V.P. MONDKAPJE MEENEMEN!!

Beste natuurliefhebbers/ leden van OBW,

Vanmorgen hebben we bericht ontvangen van Staatsbosbeheer, dat de natuurwerkochtend as. zondag door kan gaan, mits we 1,5 meter afstand houden. Dat betekent dat er in de boot maximaal 14 personen kunnen (en er 2 of 3 keer heen en weer gevaren moet worden) OF dat we een mondkapje dragen op de boot.Dus nodigen wij jullie uit voor de derde werkdag in het Westzijderveld van dit seizoen en wel op zondag 21 november as.De vorige werkdag, in oktober, hadden we een recordaantal vrijwilligers (36!!!) en we hebben een enorm groot veld van riet ontdaan. Wat een succes!

De werkochtenden worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Vogelwerkgroep en de werkzaamheden zullen worden verricht, zoals altijd, onder leiding van Staatsbosbeheer.We hebben met Staatsbosbeheer afgesproken, dat we weer verzamelen bij molen Het Prinsenhof (dus niet bij De Schoolmeester). We gaan weer riet ruimen op één van de velden vlakbij Het Prinsenhof.  Staatsbosbeheer zal zorgen voor werkhandschoenen, die we dan zelf moeten houden en de volgende keer weer moeten meenemen. Heb je ze nog van de vorige keer, neem die dan mee. 

De data van de werkochtenden van dit seizoen:

zaterdag 18 december 2021

zondag 16 januari 2022

zaterdag 19 februari 2022

zondag 13 maart 2022       

zaterdag 2 april 2022 Skoon Skip (zwerfafval ruimen).

 

LET OP:

S.v.p. opgeven vóór woensdagavond 17 november as. bij ondergetekende, e-mail: obwsecretariaat@upcmail.nl, of door deze e-mail te beantwoorden, zodat we weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.

De pauze met koffie/thee met appelgebak gaan we houden in molen Het Prinsenhof of in molen De Jonge Dirk. Dat moeten we nog even afwachten.

Graag nog even een herinnering:  

neem zelf een koffie- of theemok, schotel en vorkje/lepeltje mee. Mocht je die vergeten zijn, dan heb ik nog wel wat plastic bordjes en vorkjes bij me, maar die gebruiken we liever niet.

Verzamelen tussen 9.15 en 9.30 uur bij molen Het Prinsenhof (LET OP: op de J.J. Allanstraat is er weinig plaats om je auto te parkeren. Kom – als het kan – op de fiets.) Om ongeveer 13.30 uur zijn we weer terug. Warme kleding en laarzen zijn aan te bevelen en evt. regenkleding.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens op 21 november!

Namens het bestuur van OBW,

Marja Veken, secretaris.

 

Weergaven: 0