Primeur: ‘Een Hemelse Kerst in de Jordaan’ nu in Westzaan

Datum: 12 december 2019

ong>Primeur: ‘Een Hemelse Kerst in de Jordaan’ nu in Westzaan
Uit De Wessaner

Stichting Nederlied presenteert t/m kerst het gloednieuwe ‘Een Hemelse Kerst in de Jordaan’, een hoogstaande voorstelling waarbij liedjes uit de Jordaan centraal staan. Na de succesvolle voor-stelling van vorig jaar is dit een vervolg. Natuurlijk weer met Johnny Jordaan (Rob van de Meeberg) en Tante Leen (Marjolijn Touw). Onze dorpsgenoot Harry Slinger treedt op in de rollen van o.a. Willy Alberti en Wim Sonneveld.
Vanuit de hemel kijken ze terug op de gezellige Kerstdagen in de Jordaan. Ze bezingen alle klas-siekers die hen zo groot maakten. Harry Slinger: ‘Bij ons thuis werden die liedjes in de ‘kleremake-rij’ luidkeels meegezongen. Ik weet dus niet beter. Rob en Marjolijn komen oorspronkelijk niet uit de Jordaan, maar dat is niet te horen. Rob heeft Joh-nny Jordaan trouwens al meerdere keren gespeeld. Echt fantastisch hoe hij hem neerzet. En Marjolijn is ook al eerder Tante Leen geweest. Al tijdens de leesrepetities was er chemie tussen ons en hebben we veel gelachen. Ja, en dan met zo’n goddelijk engelenkoor en twee topmuzikanten erbij is het echt een heerlijk feest der herkenning.’

De try-outs zijn van donderdag 12 tot en met zondag 15 december in De Kwaker. Kaarten zijn te bestellen via www.nederlied.nl/kerst-in-de-jordaan. Vrienden van De Kwaker krijgen € 5 kor- ing per kaart. Reserveren kan ook rechtstreeks via info@dorpshuis-westzaan.nl of 075-6310 352.

Marijke van der Pol

Weergaven: 25