Pieterszoon Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consor

Datum: 21 oktober 2021

DONDERDAG 21 OKTOBER 2021 20:15

WESTZAAN, ZUIDERVERMANING

De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consort Amsterdam vormen een droomhuwelijk. Het vocale collectief onder leiding van Harry van der Kamp oogstte wereldwijd lof voor zijn grensverleggende opname van Sweelincks complete vocale oeuvre. Ditmaal doet het vocaal ensemble een greep uit Sweelincks zeven- en achtstemmige psalmen en de ‘Rimes françoises et italiennes’.

Over het concert: 

De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consort Amsterdam vormen een droomhuwelijk. Het vocale collectief onder leiding van Harry van der Kamp oogstte wereldwijd lof voor zijn grensverleggende opname van Sweelincks complete vocale oeuvre. Ditmaal doet het vocaal ensemble een greep uit Sweelincks zeven- en achtstemmige psalmen en de ‘Rimes françoises et italiennes

Programma:

Jan Pieterszoon Sweelinck 1562-1621 
Zeven- en achtstemmige psalmen en een selectie uit de ‘Rimes françoises et italiennes’ 
 
Programma onder voorbehoud 

Musici:

Stephanie Petitlaurent, Nele Gramß sopraan 
Terry Wey, Marnix De Cat alt 
Adriaan De Koster, Harry van Berne tenor 
Harry van der Kamp, Kees Jan de Koning bas 

Biografie:

Vernoemd naar de illustere Carlo Gesualdo – een van de meest markante muzikale persoonlijkheden op het snijpunt van renaissance en barok – hoeft het niet te verbazen dat Gesualdo Consort Amsterdam van bijzondere programma’s zijn handelsmerk heeft gemaakt. In kleine vocaal-instrumentale bezettingen weet het internationale gezelschap, aangevoerd door Harry van der Kamp, steeds opnieuw te verrassen met onverwachte programma’s uit bijna 700 jaar muziek. Het Gesualdo Consort Amsterdam realiseerde tal van opnamen van minder bekend repertoire, dat dankzij jubelende kritieken en tal van prijzen (waaronder een Echo Klassik, de Diapason Découverte en Edison Klassiek) door een breed publiek werd herontdekt. Met Het Sweelinck Monument leverde het ensemble een onschatbare bijdrage aan de herwaardering van een van Nederlands grootste componisten.

Kaarten:  € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)

Kaartverkoop: Via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

 

Weergaven: 6