Orgelconcert in Grote Kerk

Datum: 2 oktober 2020

Orgelconcert in Grote Kerk

UIt de Wesaner september  Orgelconcert in Grote Kerk door Harm Hoeve Op vrijdagavond 2 oktober zal de bekende Nederlandse organist Harm Hoeve een concert verzorgen op het fraaie, monumentale orgel van de Grote Kerk. Het thema van dit concert is 75 jaar bevrijding. Harm Hoeve heeft hierbij mooie afwisselende orgelstukkenuitgezocht. Dit concert is het tweede liveconcert in coronaperiode. Na de uitbraak van het virus zijn alle eerder geplande concerten gecanceld. De orgelcommissie is daarom zeer verheugd u weer de liveconcerten te mogen aanbieden. Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie.
Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor.
Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal AlbertSchweitzer Orgelfestival, een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.
Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaar orgelles, op 12-jarige leeftijd
begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht.
Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.
Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor. Het concert op 2 oktober begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.15 uur open. De toegang is gratis. In verband met corona worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd, waardoor wij geen koffie en thee kunnen aanbieden vooraf. Na afloop is er een collecte ten bate van het orgelfonds. Er is plek voor maximaal 80 personen. Aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk.

U kunt zich aanmelden voor het concert bij orgelconcerten.westzaan@live.nl

Bezoeken: 13