Organist Sander van Marion

Datum: 19 december 2019

Organist Sander van Marion in Grote Kerk

Toegang Gratis

Informatie Kerstsamenzang – en orgelconcert. In een sfeervolle Grote Kerk in kerstsfeer raken! De kaarsen branden. Na afloop een collecte t.b.v. het orgelfonds.

Website http://www.sandervanmarion.nl
Datum Woensdag 18 December 2019, 20:00 uur

Zestigjaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent en componistSander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus. Na zijnopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zichmet zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent en zijnverrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam zowelin het binnen- als in het buitenland.

Tijdens zijn 60-jarige jubileumconcerten neemt Sander van Marion deluisteraars mee op zijn muzikale wereldreis van veel hoogtepuntenen prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels.

Laat utijdens deze concerten verrassen, zoals jubilaris Sander van Marion in deafgelopen zestig jaar vaak zelf verrast werd en dit in zijn muzikale spel enimprovisaties verrassend kon ‘vertalen’. Niet ten onrechte ontving hijdiverse onderscheidingen, zoals de Stadspenning van de gemeente Den Haag ende Médaille d’ Or van de Société ‘Arts, Sciences et Lettres’ in Parijs. Ookontving hij een koninklijke onderscheiding door zijn benoeming tot Ridder inde Orde van Oranje-Nassau

Bezoeken: 7