Opruimactie zwerfvuil in Grote Kerk wordt verplaatst

Datum: 21 maart 2020

Opruimactie zwerfvuil in Grote Kerk 

Zwerfvuil opruimactie op 21 maart

De zwerfvuil opruimactie zal niet doorgaan zal worden verplaatst naar een andere datum. De organisatie ‘Nederland Schoon’ annuleert de dag namelijk o.b.v. de richtlijnen van het RIVM en vraagt de deelnemers dringend dit besluit te volgen.

Op zaterdag 21 maart organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. In de Grote Kerk zijn we dit jaar veel bezig met het thema duurzaamheid. Maar we vinden het ook belangrijk om de daad bij het woord te voegen! Op 21 maart willen we graag aansluiten bij de landelijke opschoonactie, en we nodigen hierbij dorpsgenoten van harte uit om met ons de handen uit de mouwen te steken. Dit is iets waar we allemaal, jong en oud, een steentje aan kunnen bijdragen. Ook nodigen we dorpsgenoten uit om straten of slootjes door te geven die een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Wij zullen 21 maart voor de nodige voorzieningen zorgen. Vanaf 9 uur is de kerk open en is er koffie. Wespreken dan af wie waar schoon gaat maken. Wij zorgen ervoor dat er afvalprikkers en vuilniszakhouders zullen zijn, en dat het vuil door de gemeente weer wordt opgehaald. Neem wel werkhandschoenen mee en, als u dat hebt, een reflecterend verkeershesje.

Het zal niet vaak voorkomen dat er een actie wordt georganiseerd, waarvan je eigenlijk hoopt dat die mislukt (omdat het dorp al helemaal schoon blijkt te zijn).

Programma:

9.00 – 9.30 uur: verzamelen in de Grote Kerk. Koffie of thee en verdelen in groepen.

9.30 – 11.30 uur: afval ruimen in een wijk van Westzaan.

11.30 – 12.00 uur: we komen terug in de kerk met het ingezamelde afval. Er is koffie en thee. Doorgeven straten en sloten met veel zwerfafval aan: Cornelis Visser, predikant@pgwestzaan.nl,

06-4972 6636.

Protestantse Gemeente Westzaan

Bezoeken: 0