Opera op De Rank

Datum: 6 april 2018

Opera op De Rank

Op maandag 5 maart zijn we feestelijk gestart met het project Opera op De Rank. In maart en april gaat er veel gebeuren. De leerkrachten hebben er al workshops over gehad en gaan in deze periode met de kinderen aan de slag. U zult het resultaat mogen ervaren, maar eerst gaan we nog veel oefenen.

Het hele project staat in het teken van het ‘bildungs-agoramodel’, gebaseerd op de Griekse agora, de marktplaats met haar vele gebouwen. Deze gebouwen kunnen verdeeld worden in levenssferen en trainingssferen. Levenssferen: Privé (woonhuizen), Privaat (gebouwen waar mensen in werken), Publiek (verenigingsgebouwen), Politiek (gebouwen waar recht gesproken wordt, rechtszaal, politiebureau). Trainingssferen: Filosofie (scholen en universiteiten), Kunst (musea en concertgebouwen), Sport (sportscholen, voetbalstadions, Religie (kerken, moskeeen, tempels, synagogen). De cirkel rondom is de Ecosfeer. Wij zetten het thema Opera op het midden van het plein en rondom halen wij uit deze sferen de onderwerpen die op het thema betrekking
hebben.

Op 6 april van 12.00 tot 13.00 uur presenteren de kinderen wat ze geleerd, gemaakt en ervaren hebben! U bent dan van harte welkom.

Angelieke Carpentier-Hamers,
De Rank

Weergaven: 0