Opendag in Zuidervermaning 20 november a.s.

Datum: 20 november 2022

Op 20 november a.s,  in de  Zuidervermaning spelen wij  gezellige en bekende melodieën. Met de Accordeons en vele andere instrumenten 
 
Tussen 12:00-16:00 , fijne muziek
Marty Kuyt-Schuddeboom  tweede van links  en orkest  spelen samen gezellige en bekende melodieën.
 
 

Sanseveria.

Ludo Fassaert en Ellis Verreijt (viool), Paula Velthuys (cello),Adri Boon (fluit), Kees Krom (klarinet), Jan Engel (contrabas) en Marty Schuddeboom (accordeon).

Sanseveria neemt u de wereld rond.Van Weense walsen naar Italiaanse smartlappen, langs Argentijnse tango’s, richting Vivaldi.

Enthousiaste musici uit het Zaans Symfonieorkest g

Zie https://www.zaanssymfonieorkest.nl/

Ons orkest bestaat 100 jaar!

Ons orkest bestaat meer dan 100 jaar. En we zijn vol energie! De festiviteiten die gepland waren voor het jubileumconcert, hebben we in 2022 zoveel mogelijk een plekje geven. We hebben er gewoon een jubileumjaar van gemaakt! Op 22 mei hebben we in het bijzijn van vrienden, oud leden en andere genodigden genoten van Mariëtte Gort, de soliste op de cello in het celloconcert van Antonín Dvořák. En in november soleert Berend Halsema op de hobo. U leest er alles over in deze nieuwsbrief, waar u zich natuurlijk ook voor kan aanmelden via zsobestuur@gmail.com. 

Onze geschiedenis in boekvorm
Paula Velthuys en Herman Tromp hebben ter ere van ons jubileum een indrukwekkend boek geschreven over de geschiedenis van ons orkest. Titel van het boek is: “De geschiedenis van het Zaans Symfonie Orkest 1921-2021. Honderd jaar ernstige studie en musiceervreugde”. Bij het in ontvangst nemen van het boek wees gemeentearchivaris Frans Hoving erop dat het zo belangrijk is de ‘kleine’ verhalen te vangen en te bewaren. Dat is met dit boek gedaan. Dhr. Hoving benadrukte dat hiermee een waardevolle bijdrage is geleverd aan de Zaanse geschiedenis. En daar zijn wij natuurlijk heel trots op!

Het boek kost € 25,- en is te bestellen via zsobestuur@gmail.com.

 

 

Bezoeken: 90