Open Tuin in Westzaan

Datum: 2 juli 2022

Het weer zover! Zaterdag 2 juli zetten negen tuinen in Westzaan de poort open om hun eigen bijzondere schoonheid te tonen!

De tuin van Marian en Piet Bruijn
Middel 146  op
2 juli a.s
Onze tuin is geïnspireerd op Engelse cottage gardens en landschapstuinen. We hebben diepe borders aangelegd in een glooiend gazon. Het huis zweeft als het ware boven de tuin. De tuin is omzoomd door een oude, wilde haag met doorkijkjes naar de polder.We maken veel gebruik van planten in potten, iets wat we voor het eerst in Great Dixter zagen. Die combineren met zelfgemaakte keramiek in gezellige hoekjes.Aan de overkant van de straat verpachten we een stuk weiland. Daarachter ligt een haag die we als geluidswal hebben aangeplant. Er staan ook twee mooie treurwilgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kijk even op de website: www.opentuinen.in/westzaan/ 🌺🌺
Deze is gemaakt door Diederik Slob , die het geheel heeft georganiseerd!
Op de website vind je alle deelnemende adressen met een leuke beschrijving van de tuin. 🌺🌺 Pak de fiets en kom gezellig koekeloeren in verrassende liefhebbers tuinen!!

De tuinen zijn in principe open van 11:00 tot 17:00, tenzij anders vermeld bij de beschrijving van een tuin. Bij sommige tuinen worden extra activiteiten georganiseerd, ook dat vindt u in de beschrijving.

zie link : www.opentuinen.in/westzaan/ 

Parkeren in Westzaan

Westzaan heeft weinig extra parkeergelegenheid. Fiets en/of OV zijn betere opties dan de auto. Het is mogelijk om OV-fietsen te huren op station Zaandam of Krommenie-Assendelft. Bij sommige tuinen is plaatselijk wel wat ruimte voor een auto, dat wordt bij de beschrijving van de tuin aangegeven.

Horeca

U kunt voor koffie en thee terecht in de deelnemende theetuin op Kerkbuurt 15. Naast de Grote Kerk (Kerkbuurt 37) zit Café De Kazerne, waar u ook wat kunt drinken. Voor de uitgebreide lunch kunt u terecht bij Jongwijs, zuidelijker in het dorp.

Verder

Kijk even of De Prinsenhof open is, een molen die tussen Kerbuurt 12 en JJ Allanstraat 362 ligt. Het is ook de moeite waard om verder richting het zuiden te fietsen, het “lint” van Westzaan is erg mooi.

Bezoeken: 114