“Open Huis” Zuidervermaning 20 maart a.s. Westzaanse Beeldbank

Datum: 20 maart 2022

WESTZAANSE BEELDENBANK IN ZUIDERVERMANING
20 maart a.s. 

De Zuidervermaning in Westzaan heeft elke 3e zondag van de maand OPEN HUIS.

Aanstaande zondag met een doorlopende presentatie van de Westzaanse Digitale Beeldbank.Geniet van recente én historische foto’s van Westzaan.

Loop rond en bekijk de monumentale schuurkerk uit 1731. Ga koekeloeren bij de poeren; beschouw de antieke betegelde schouw, bewonder het prachtige orgel. En het originele interieur met koperen kroonluchters en wit zand op de vloer

Wanneer: zondag 20 maart 2022, van 12.00 tot 16.00 uur

Waar: Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan Toegang: gratis

Zie mooie link naar virtuele bezichtiging van de mooie karakteristieke houten Zuidervermaning  

 

 

 

 

 

 

Dankzij de hulp en medewerking van de Westzaanse Digitale Beeldbank is er zondagmiddag een doorlopende presentatie van recente en historische foto’s van Westzaan.

Geniet van prachtige Westzaanse beelden.
En loop rond. Ga koekeloeren bij de poeren; beschouw de antieke betegelde schouw, bewonder het prachtige orgel. En het originele interieur met koperen kroonluchters en wit zand op de vloer.

De Zuidervermaning, gebouwd in 1731, is een van de oudste gebouwen van Westzaan. Deze schuurkerk is nog incidenteel in gebruik als “vermaanhuis” van de doopsgezinde gemeente, maar is vooral de culturele ontmoetingsplaats van het dorp. Door de bijzondere bouw en prachtige, landelijke ligging is deze kerk, met zijn sobere pracht, een uitstekende locatie voor uw zakelijke of persoonlijke evenementen.

De Zuidervermaning is dan ook veelvuldig het decor voor:

 

 

Weergaven: 0