“Open Huis / SUPFUN”

Datum: 17 juli 2022

Zondag 17 juli 2022, van 12:00 tot 16:00 uur “Open Huis / SUPFUN”

Kom langs, bewonder het mooie gebouw; de toegang is gratis!

Op deze dag is weer een Open Huis bij de Zuidervermaning in Westzaan, maar anders dan gebruikelijk. Vandaag organiseert de Zuidervermaning samen met SUPFUN Zaanstad een SUP-tour. Natuur, historie en de polder van Westzaan staan deze dag centraal. Kom gezellig langs.
Heb je zin om mee te gaan met SUPPEN? Je kunt je inschrijven op de website www.supfun.nl of hier.

Open Huis icm SUPFUN

13:00: Verzamelen bij SUPFUN Zaanstad (JJ allanstraat 105, Westzaan). Hier start de natuurtour per SUP (of met Kajakzitje). Vooraf krijg je een korte instructie, en leer je de basistechniek van suppen. Daarna kunnen we veilig het water op. Je peddelt onder begeleiding door de groene long van Zaanstad naar de Zuidervermaning. We vertellen over de flora/fauna en historie van de polder Westzaan. Tijdens de tour leer- en ervaar je waarom de polder Westzaan een authentiek cultuurlandschap is; ook wel Europees topnatuur genoemd.

Ervaar de Zuidervermaning

14:00: We meren aan bij kostbaar erfgoed; De Zuidervermaning. (Zuideinde 233, Westzaan). Hier ervaar je de unieke combinatie van natuur, verstilling, romantiek en nostalgie. Onder genot van koffie/thee en verse appeltaart even uitrusten van het suppen en aan de oever genieten met uitzicht op het veenweidegebied. Loop rond en bekijk de monumentale schuurkerk uit 1731. Ga koekeloeren bij de poeren (de nieuwe fundering). Even binnen kijken bij de antieke betegelde schouw en bewonder het prachtige orgel. Beschouw het originele interieur met koperen kroonluchters en romantisch wit zand op de vloer. Binnen worden prachtige foto’s getoond, gemaakt door een kenner van dit uniek beschermd natuurgebied.

Wandeling langs dorpslint

Terug naar je vertrekpunt. Je hebt nog een kort wandelingetje van 10 minuten te goed langs het unieke dorpslint.

Informatie

Kosten voor het arrangement zijn €25,- per persoon (incl. SUP verhuur, begeleiding, 1 consumptie en appeltaart)

  • Groep 1 start om 13h00 bij SUPFUN op JJ Allanstraat 105.
  • Groep 2 doet de tour andersom en start om 14h30 met suppen bij De Zuidervermaning op Zuideinde 233.

Je kunt je inschrijven op de website www.supfun.nl of hier

Weergaven: 25