Whisky proeverij Zondag 11 februari a.s. van 15.00-18.00 uur in ’t Reghthuys.

Datum: 11 februari 2024

Op zondag 11 februari a.s. van 15.00-18.00 uur vindt er een bijzonder evenement plaats in ’t Reghthuys. Sandro Bruti is een levensgenieter. Deze zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder met een Iers/Schotse ziel houdt van eten en muziek. Al twintig jaar organiseert hij met zijn stichting Dramtune gezellige proeverijen en muziekavonden met heerlijke producten uit Italië en Ierland.

Op 11 februari komt hij naar ’t Reghthuys in Westzaan met een mooie collectie van Single Malt Whiskys, aangevuld met wijn, grappa, calvados, rum, armagnac en Oostenrijkse Obstler. Verder komen op tafel Italiaanse kazen en vleeswaren, gemarineerde olijven, heerlijk brood, Siciliaanse cannoli en olijfolie uit Bolsena, de streek ten noorden van Rome waar de familie Bruti vandaan komt.

Iedere deelnemer krijgt tien munten en kan daarmee zelf kiezen wat te proeven, Sandro staat klaar om u te adviseren over alles wat op tafel staat. Per munt krijgt u een halve horeca-maat drank. Maar Sandro is een gulle schenker. Tussen de whisky’s zitten een paar bijzondere die een lange rijping hebben ondergaan. Die kosten uiteraard meerdere muntjes, maar zijn zeer interessant voor de ervaren whiskydrinker die iets bijzonders wenst.

Sandro is een onderhoudende prater. Maar de grote sfeermakers van deze middag zijn de muzikanten van Malin. Deze band speelt vooral Ierse tunes. Judith Kolen op fiddle en Mariëtte van Kooten op trekharmonica worden bijgestaan door Theo Burghouts en Onno Kuipers. Tezamen brengen ze de mooie en weemoedige klank ten gehore die zo typisch is voor de Ierse muziek.

Ter afsluiting serveert Sandro een bord pasta met Matricianasaus (bio-buikspek, ui en gepelde tomaten) of een vega-variant (knoflook, pepers, gepelde tomaten, verse basilicum). Uiteraard met parmezaanse kaas en olijfolie.

Reghthuys Westzaan, 11 februari, 15.00 uur

 

Weergaven: 0