Op 1 november Lichtjesavond op de Gemeentekijke begraafplaats in Westzaan

Datum: 1 november 2019

In Memorial-avond’ op de Algemene Begraafplaats aan de Dolphijnstraat

Een sfeervolle avond om geliefde overledenen te herdenken.

PROGRAMMA:
18:45 uur verzamelen bij Gallery of Dreams.
19.00 uur “stille tocht” bij kaarslicht
o.l.v. Fred Eerenberg en Wouter Veenis
19:15 uur Ontvangst bij de begraafplaats door Ingrid Jahn,

Medewerking verlenen:
Hans Kuyper draagt zijn gedichten voor
– Dameskoor Westzaan zingt acapella,
– Dagorkest Zaanstreek Waterland,
-Gemeente Zaanstad, de begraafplaatsbeheerder
-Jan IJskes voor de aggregaten
-De vele vrijwilligers die dit mede mogelijk maken

1 november 2019
Aanvang 19.00 uur
Als u slecht ter been bent kunt u voor 18.45 uur bij de Begraafplaats parkeren.

Het doel van de ‘Lichtjesavond’ is om mensen in de gelegenheid te stellen om hun geliefde overledenen te herdenken. Het is de bedoeling dat deze avond een ‘Memorial’ avond wordt voor iedereen. Lichtjes, poëzie, en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken.

De Historische Vereniging Westzaan organiseert voor de derde keer op de Gemeentelijke begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan een ‘ In Memorial’ lichtjesavond op vrijdag 1 november 2019.

Onze wens is om de aanwezigen in de gelegenheid te stellen hun geliefde overledenen te gedenken op deze bijzondere avond.
Deze wens aan ons is door meerdere mensen geuit.

De kerken bieden op vastgestelde dagen de eigen gemeenteleden en parochianen gedachtenisdiensten aan. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Er blijft een behoefte bij de nabestaanden om met elkaar op een vastgesteld moment te gedenken en dit wordt als waardevol gezien. Dit jaar weer met medewerking van het Dameskoor Westzaan het koor zingt op de begraafplaats een aantal liederen. Dit wordt afgewisseld met muziek van Dagorkest Zaanstreek Waterland en er worden gedichten voorgedragen door Hans Kuyper.
De Historische Vereniging Westzaan heeft de Dolphijnstraat geheel verlicht met mooie fakkels en op de begraafplaats staan duizenden lichtjes om de juiste ingetogen sfeer te creëren. Wij denken op deze wijze een waardige bijeenkomst te hebben georganiseerd.
Belangstellenden zijn van harte welkom, u kunt vanaf 18:45 aansluiten bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat bij de prachtige verlichte lantaarns. Neemt u zelf een kaars mee? Heeft u geen kaars dan ontvangt u ook een kaars voor de stille tocht richting de begraafplaats die u daarna op de begraafplaats mag achterlaten. Mensen die slecht ter been zijn kunnen voor 18.45 uur bij de begraafplaats parkeren of na de stille tocht.

Rond 19.00 uur zullen wij van start gaan met de stille tocht met direct aansluitend programma.

Parkeermogelijkheid links naast de J.J. Allanstraat 175, stille tocht met lichtjes vanaf de J.J. Allanstraat 283, 1551 RG Westzaan start om 19.00 uur bij Gallery of Dreams richting de Dolphijnstraat .

-Na afloop is er voldoende gelegenheid om na te praten in de tent bij de aula. In de aula kunt u de geschiedenisboeken van de begraafplaats inzien en de begraafplaatsbeheerder kan u er alles over vertellen. Wij zorgen voor een warm drankje en een hapje u aangeboden door de Historische vereniging Westzaan.

Westzaan 2019
Gemeentelijke Begraafplaats Dolphijnstraat

Voor meer informatie zie:
www.historischeverenigingwestzaan.nl

Weergaven: 3