OBW Rietharken vervalt 16 januari , helaas

Beste natuurliefhebbers/ leden van OBW

 

 

 

 

 

 

Misschien hadden jullie het al verwacht: de natuurwerkochtend, die gepland staat voor zondag 16 januari as. is afgelast, helaas. Jurrian, de boswachter, die ons de laatste drie keer heeft begeleid, denkt niet dat de maatregelen die nu gelden na 14 januari zó worden versoepeld, dat wij weer aan de slag kunnen. Hopelijk in februari weer. We zullen ‘t zien.

In december hadden we weer een beste ploeg bij elkaar (32 inclusief de vogelaars), die veel werk heeft verzet. De animo was groot! Bijgaand stuur ik even de groepsfoto, die na afloop gemaakt is. Helaas staat niet iedereen erop, zie ik nu.

Allemaal een goed weekend gewenst en mocht de werkdag op zaterdag 19 februari doorgaan, dan ontvangt u weer een uitnodiging van mij.\\

Staatsbosbeheer heeft gelukkig weer groen licht gegeven voor de natuurwerkochtend op zaterdag 18 december as., mits we natuurlijk de 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen op de boot.

Dus hierbij nodigen wij jullie weer uit om mee te helpen riet ruimen en/of boompjes rooien in het Westzijderveld.

De vorige werkdag, op 21 november, hadden we alweer een behoorlijk aantal vrijwilligers (33) en we hebben een geweldige ochtend gehad, want de zon scheen van tijd tot tijd met af en toe een klein buitje. Zie bijgaande prachtige foto (van Jelga Biesheuvel) die genomen is toen we om half 10 aan boord gingen. Een goed begin! En om 11 uur buiten in de zon koffie/thee drinken met appeltaart. Wie wil dat nou niet in  november!

De werkochtenden worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Vogelwerkgroep en de werkzaamheden zullen worden verricht, zoals altijd, onder leiding van Staatsbosbeheer.

We hebben met Staatsbosbeheer afgesproken, dat we weer verzamelen bij molen Het Prinsenhof (dus niet bij De Schoolmeester). We gaan weer riet ruimen op één van de velden vlakbij Het Prinsenhof.  Staatsbosbeheer zal zorgen voor werkhandschoenen, die we dan zelf moeten houden en de volgende keer weer moeten meenemen. Heb je ze nog van de vorige keer, neem die dan mee. 

De resterende data van de werkochtenden van dit seizoen:

zondag 16 januari 2022 (VervALT(

zaterdag 19 februari 2022

zondag 13 maart 2022       

zaterdag 2 april 2022 Skoon Skip (zwerfafval ruimen).

 

LET OP:

De pauze met koffie/thee met appelgebak gaan we houden in molen Het Prinsenhof. Daar is voldoende ruimte om afstand te houden.

Graag nog even een herinnering:  neem zelf een koffie- of theemok, schotel en vorkje/lepeltje mee. Mocht je die vergeten zijn, dan heb ik nog wel wat plastic bordjes en vorkjes bij me, maar die gebruiken we liever niet.

Verzamelen tussen 9.15 en 9.30 uur bij molen Het Prinsenhof (LET OP: op de J.J. Allanstraat is er weinig plaats om je auto te parkeren. Kom – als het kan – op de fiets.) Om ongeveer 13.30 uur zijn we weer terug. Warme kleding en laarzen zijn aan te bevelen en evt. regenkleding.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens op 18 december!

Namens het bestuur van OBW,

Marja Veken, secretaris.

Weergaven: 0