OBS De Rank bouwt verder

De OBS Rank bouwt verder

‘Op De Rank kunnen we bouwen’, kunnen de leerlingen van De Rank nu terecht zeggen. In alle groepen worden activiteiten georganiseerd om de kinderen kennis te laten maken met het thema ‘bouwen’. De leerlingen van de groepen 3/4 en 5/6 hebben als voorproefje een bezoekje gebracht aan een bouwkeet van bouwbedrijf Van der Gragt. Via het Cultuurmenu Zaanstreek hebben de kinderen van groep 5/6 en 7/8 een workshop gehad over het project Eigenwijs Wonen. De kinderen konden kennis maken met gebouwen van de Zaanstreek van vroeger en van nu en daarna gingen ze een maquette van een ‘eigenwijs woongebouw’ maken.

De kinderen moesten in groepjes samenwerken, communiceren, creatief en oplossend leren denken om tot een product te komen. Er werd hard en enthousiast aan de bouwsels gewerkt. Op woensdag 10 april kwam wethouder Rita Noordzij op De Rank om de ‘eigenwijze woningen’ te bekijken. Toen konden de leerlingen deze aan de wethouder overhandigen.

De groepen 1/2 en 3/4 kregen les van de kunstenares Vera van Heusden om hun eigen ‘droomhuis’ te creëren. De les was gebaseerd op het Bildungs- Agoramodel, de marktplaats met haar vele gebouwen. Welke mensen wonen er in een huis? Hoe kan je een gebouw herkennen? Moet er gewoond kunnen worden, gesport, geleerd of is het een ontmoetingsplek? Er werd gewerkt met kartonnen doosjes, plastic verpakkingen, doppen en ander recyclemateriaal. Hoe komt de stad eruit te zien?

Tijdens het project werd er ook aandacht gegeven aan constructies en werden er wetenschap- en
technieklessen aan verbonden.

Wilt u enkele gebouwen met eigen ogen zien? U bent van harte welkom om in de meivakantie op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei van 13.00 tot 17.00 uur een kijkje te nemen in het MAAK.Zaanstad-pand van de gemeente in de Peperstraat 134A. Daar zijn dan de wijken en woningen tentoongesteld.

Angelieke Carpentier,
directeur cbs De Ran

Weergaven: 0