Natuurlijk Natuur expositie bij Galerie Staphorsius

Datum: 13 oktober 2018

Natuurlijk Natuur expositie bij Galerie Staphorsius

Op zaterdag 13 oktober opent Galerie Staphorsius de 9e editie van de verkoopexpositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer is weer een boeiende collectie van ‘wildlife art’ beelden, tekeningen en schilderijen te bekijken, gemaakt door (inter)nationaal bekende kunstenaars.

Deze keer stelde galeriehouder Rob Staphorsius zichzelf de vraag wat ‘wildlife’ in de huidige tijd eigenlijk is. “Kijk naar de discussies eerder dit jaar rond een natuurgebied in Flevoland”, licht Rob toe.

Hij vervolgt: “Het vee in ons land is al heel lang een voorbeeld van het zogenoemde domesticatie, waar dieren, in welke vorm dan ook, een nuttige functie voor de mens moeten hebben. De koe is hier wel de bekendste vertegenwoordiger van, en is daarmee één van de meest karakteristieke verschijningen in ons Hollandse weidelandschap. Een symbool ook van het boerenbedrijf, waar in het voorjaar de staldeuren opengaan met het bekende koeiendansen”.

Dit maakt dat vee ook voor de kunst een specifiek genre is, wat vandaag de dag volop in de belangstelling staat. Met name hedendaagse kunstenaars leggen zich volledig hierop toe.

Hierom besteedt deze editie van Natuurlijk Natuur niet alleen aandacht aan het wildlife art, maar ook aan de veekunst en dit met werken in meerdere stijlen van kunstschilders uit zowel de 19e eeuw als hedendaagse kunstenaars. Zo is er onder meer werk te zien van Haagse School schilders Anton Mauve (1838 – 1888) en Willem Maris (1844 – 1910), de Zaanse kunstschilder Freek Engel (1872 – 1958) en de hedendaagse schilder Kees van de Nes (1962).

Ook is de galerie weer een aantal zondagen geopend; Sundays@Staphorsius met interessante demonstraties door verschillende kunstenaars.

Expositie Natuurlijk Natuur: 13 oktober – 29 december

Sundays@Staphorsius van 13 – 17 uur:

14 en 28 oktober 2018 11 en 25 november 2018 9 december 2018

Galerie Staphorsius JJ Allanstraat 287b Westzaan T: 075-614300 E: info@staphorsius.nl I: staphorsius.nl

Geopend: Dinsdag – zaterdag van 9 – 17 uu

Bezoeken: 13