Nationale Molendag 2018 ook in Westzaan

Datum: 12 mei 2018

Nationale Molendag 2018

Op zaterdag 12  mei 2018 wordt de 46ste Nationale Molendag gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Bezoek ook een molen en ontmoet de molenaar!

U kunt dan minstens 3 molens bezoeken in Westzaan: De Schoolmeester ( Papier) Het Prinsenhof ( van gerst naar gort) en de Jonge Dirk ( dakpannen malen )

u bent van harte welkom.  Ook bootjes varen geregeld heen en terug alle molens. Een aanrader. Meer info volgt op deze site westzaan.nl 

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!
Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Alle deelnemende molens staan binnenkort op onze website.

Gratis Molen Ontdekboekje voor de jongsten
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar. Dit boekje staat vol met leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten waarmee zij niet alleen de verschillende molentypen leren ontdekken, maar ook van alles leren over het werk van de molenaar.

Bezoeken: 0