Muzikale fietstocht langs kerkjes in Waterland

Datum: 22 juni 2019

Muzikale fietstocht langs kerkjes in Waterland

Voor het vierentwintigste achtereenvolgende jaar Waterland-Kerkenland.
Muzikale fietsroutes door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd.

Muzikale fietsroutes, die u door het prachtige Noord-Hollandse landschap voeren, naar kerken, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Een gevarieerd aanbod: van klassiek tot zigeunermuziek en van chansons tot brass-music. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands.

De tocht op 22 en 23 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute.
Met de Noordroute, op 29 en 30 juni, fietsen we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, de R.K. Kerk van Monnickendam en dit jaar ook de Grote Kerk van Monnickendam.

Beide routes zijn ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken- tussen de drie en vijf kilometer- maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen. De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd.

Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost € 7,50. Verkrijgbaar tijdens het fietsweekend bij iedere deelnemende kerk. Vanaf 1 juni ook in de voorverkoop bij boekhandel NIMO in Monnickendam. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. Ook als u maar 1 of 2 concertjes wilt bezoeken dient u € 7,50 te betalen. Dat is noodzakelijk om dit evenement in stand te houden.

Voor extra informatie over de optredens zie de de website van Waterland-Kerkenland (klik)

Op de foto: het Zuiderzeepad van Monnickendam naar Holysloot

Bezoeken: 29