Lettergieterij Opendag

Datum: 30 september 2017

De Stichting Lettergieten 1983 beheert een werkplaats in Westzaan. Daar wordt het oude ambacht van lettergieten niet alleen getoond, maar ook actief uitgeoefend. De werkplaats beschikt onder andere over matrijzen voor meer dan tachtig lettertypen. Ook biedt de werkplaats een groot assortiment aan ornamenten.
De werkplaats is onder meer leverancier voor handboekbinders en amateurdrukkers.

Op zaterdag 30 september 2017 heeft de Stichting Lettergieten 1983 haar traditionele Open Dag van 10.00-15.00 uur. U bent van harte welkom. Tijdens de Open Dag zijn er interessante aanbiedingen: letterpolissen van verschillende lettertypen en corpsen zijn te koop tegen gereduceerde prijzen.

Op de Open Dag ziet u een demonstratie lettergieten, het stansen van letters en maakt u kennis met letterproeven die u kunt krijgen als u zich aanmeldt als donateur.
Er is een uitgave van de Ziza te bewonderen, er is uitverkoop van grafische boeken en worden gebruikte letters in de aanbieding gedaan.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in nieuwe ornamenten.
Wij zien u graag!


Museum Lettergieten is gevestigd aan de Jacobus van Waertstraat 53 in Westzaan en is buiten de Open Dag elke donderdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Een bezoek aan de Open Dag van de Stichting Lettergieten 1983 is goed te combineren met de Papiermolen De Schoolmeester.  De molen bevindt zich op korte afstand van het museum en is ook op deze dag geopend.

Stichting Lettergieten 1983
Jacobus van Waertstraat 53
1551CJ Westzaan

Weergaven: 1