Kunst voor Thuis’ in Galerie Staphorsius

Datum: 4 januari 2020

‘Kunst voor Thuis’ in Galerie Staphorsius

Zaterdagmiddag 4 januari start Galerie Staphorsius het nieuwe jaar met een feestelijke nieuwjaarsborrelen opent de expositie ‘Kunst voor Thuis’ metwerk van bijna twintig kunstenaars. Naast ‘ZonderHaast’ en ‘Natuurlijk Natuur’ is dit de derde themaexpositie in het jaarlijkse programma van de galerie.

‘Kunst voor Thuis’ is een zeer gevarieerde verkoopexpositie van schilderijen, tekeningen en objecten. Zo zijn er bijzondere meubelobjecten van kersenhout te zien, gemaakt door meubelmakers van Blik op Hout, die hun werkplaats delen in de voormalige blikfabriek Zaanlandia in Krommenie. Ook van hout is het werk van Thomas Anton Geurts. Zijn vazen en andere objecten roepen verwondering op. Hoe is dit gemaakt? Welke stappen zijn er wel niet gemaakt om tot het eindresultaat te komen?

Dit geldt ook voor het werk van houtdraaier Mark Steltenpool, die met een bijzondere techniek fraaie natuurlijke patronen in zijn objecten brandt of hieraan met gebruik van polyester en epoxy een extra dimensie toevoegt. Verder laat glaskunstenaar Jacob Bos zijn intrigerende beelden zien, die met veel geduld en creativiteit met hele kleine stukjes glas zijn opgebouwd. De speling van het licht bij deze beeldjes is fascinerend. Of de wat mystieke schilderijen van Herman Smorenburg, die met een tijdrovende fijnschildertechniek zijn werk maakt.

Met veel geduld bouwt hij met dunne lagen transparante verf een schilderij op, totdat de gewenste diepte en kleurstelling is bereikt. Een hele andere stijl is die van Kees van de Nes, die op een krachtige, bijna explosieve wijze zijn onderwerpen op het doek neerzet.

Tot slot zijn ook indrukwekkende beelden te zien van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele,

stadsgezichten van Roos van der Meijden, naaktportretten van Cas Waterman en maritiem werk

van Zaankanter Fred Boom.

‘Kunst voor Thuis’ is te zien van 4 januari tot 25 april, op dinsdag tot en met zaterdag van 9.00tot 17.00 uur.

Thomas Anton Geurts, houten schaal.

Weergaven: 3