Programma Koningsdag Westzaanse Gemeenschap vrijdag 27 april

Datum: 27 april 2018

Koningsdag Westzaanse Gemeenschap vrijdag 27 april

Veel te beleven op Koningsdag 2018

Download Programma PDF

Op vrijdag 27 april organiseert de Westzaanse Gemeenschap Koningsdag. Ook dit jaar zullen de festiviteiten plaatsvinden op de Kerkbuurt en Lambert Meliszstraat. Het belooft weer een geweldig feest te worden voor de Westzaners en hopelijk vele bezoekers van de omliggende dorpen.

Programma

Voor jong en oud is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur van alles te beleven.
● Vrijmarkt
● Braderie
● Attracties
● Live muziek
● Open podium

Vrijmarkt
Ook dit jaar is er weer een feestelijke vrijmarkt waar iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt mag neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen.

De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg zodat je een goede plek kunt uitzoeken.

Braderie
Muziek, handelswaar en versnaperingen! Dit zijn o.a. de ingrediënten van de traditionele Westzaanse braderie. Ook dit jaar zal er op de braderie weer een grote diversiteit aan handelswaar worden aangeboden. Je kan o.a. denken aan decoratieve snuisterijen, honingproducten, sieraden van glas, miniatuur auto’s, bloemen, planten en nog veel meer.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, zoals brood en banket, poffertjes, diverse belegde broodjes, snoep, popcorn, slush puppy etc.

De kraamverhuur loopt als een trein. Wil je voor deze Koningsdag nog een kraam huren? Wees er dan snel bij want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Reserveren van een kraam of grondplaats kan via kraamhuurwestzaan@gmail.com Je kan al een kraam huren voor €25,00 of een grond/stand-plaats voor € 12,50. Voor de levering van stroom rekenen wij € 7,50 extra.

Attracties
Zowel kinderen als volwassenen kunnen proberen de Rodeo Stier te bedwingen. Wie wordt de Rodeo kampioen van Westzaan en kan er het langst op blijven zitten?

Daarnaast staat er voor jong en oud een 15 meter lange uitdaging te wachten.
Kun jij je evenwicht bewaren en de 15 meter lange run over de Jungle Jumping Balls voltooien zonder te vallen?

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Maria van ‘het vrolijke penseeltje’. Wil jij je als je superheld laten schminken of heb je een andere wens, kom dan langs en laat je verrassen!

Live muziek
Vanaf 10.00 uur kan er bij De Kazerne onder het genot van een kopje koffie geluisterd worden naar een accordeonist. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zal een Amsterdamse zanger gaan optreden. En vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur draait een DJ muziek.

Open podium
Laat je talenten alleen of samen op het open podium tijdens Koningsdag horen en zien! Muziek, dans, theater; vertoon je kunsten en vermaak het publiek! Je mag je aanmelden via kraamhuurwestzaan@gmail.com of kom gewoon gezellig langs. Open podium Laat je talenten zien en horen op het open podium! Muziek, dans, theater, vertoon je kunsten en vermaak het publiek. Je mag je aanmelden via kraamhuurwestzaan@gmail.com of kom gewoon gezellig langs. De eerste aanmelding is een primeur voor de Zaanstreek: de Zaanse editie van de voorstelling ‘Disney’s High School Musical’ met Zaans toptalent. Kom tussen 11.00 uur en 12.00 uur kijken naar een sneak preview. Het open podium staat voor het Reghthuys. Hebo Flooring Solutions uit Lelystad heeft ons gesponsord met een mooi stuk oranje tapijt. Verkeersmaatregelen Om ervoor te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk overlast heeft, zijn er verkeersmaatregelen afgesproken. De Kerkbuurt zal vanaf 7.00 uur voor verkeer afgesloten worden en dient dan tevens autovrij te zijn. De parkeerplaats van de COOP blijft bereikbaar voor klanten. Op de hoeken Kerkbuurt/Watermolenstraat, Torenstraat/Watermolenstraat en Torenstraat/Kerkstraat geldt een stop- en parkeerverbod i.v.m. de wegversmalling en de vlotte verkeersdoorstroming. Let op de borden. Samen maken we er een mooi feest van! Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Meld je dan nu aan op onze Facebookpagina ‘Koningsdag in Westzaan’: facebook.com/groups/187422018048154/ . Het Oranje Comité bestaat uit Dries, Marion, Arianne, Ingrid, Marcel en Reinhold. Hebt u interesse om een handje mee te helpen dan kunt u zich aanmelden bij Marcel westzaansegemeenschap@upcmail.nl of bellen naar 06-2115 6041. Namens het Oranje Comité, Reinhold Damming

De eerste aanmelding is al binnen en betreft een primeur voor de Zaanstreek, de Zaanse editie van de voorstelling ‘Disney’s High School Musical’ met Zaans toptalent. Kom tussen 11.00 uur en 12.00 uur kijken naar een sneak preview van deze voorstelling.

Een spetterend feest voor jong en oud

Samen maken we er een mooi feest van! Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Meld je dan nu aan op onze Facebook pagina ‘Koningsdag in Westzaan’.
https://www.facebook.com/groups/187422018048154/

Het Oranje Comité bestaat uit Dries, Marion, Arianne, Ingrid, Marcel en Reinhold
Op de dag zelf kunnen we nog voor o.a. de opbouw en afbouw extra hulp gebruiken. Meld je aan bij Marcel Haarhuis (westzaansegemeenschap@upcmail.nl)

Wij hopen jullie allen te zien op vrijdag 27 april!

Oranje Comité Westzaan

Op de feestelijke vrijmarkt mag iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt en de Lambert Meliszstraat neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen. De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg, zodat je een goede plek kunt uitzoeken.

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Maria van ‘Het vrolijke penseeltje’. Wil jij je als je superheld laten schminken of heb je een andere wens, kom dan langs en laat je verrassen! Voor de inwendige mens wordt gezorgd met brood en banket, poffertjes, diverse belegde broodjes, snoep, popcorn en slush-puppy.
De Digitale Beeldbank is aanwezig met nostalgische foto’s. De Westzaanse Gemeenschap verzorgt dit jaar een bijzondere verloting onder de op Koningsdag aangemelde nieuwe leden. Het brandweermuseum is open voor bezichtiging en de voetbalvereniging VVV Westzaan staat met een kraam. De EHBO Westzaan vertelt je alles over de EHBO-cursus of een cursus reanimeren. Hier kun je je ook laten informeren over de AEDapparaten in Westzaan en mogen de kinderen met oude verbandmiddelen elkaar verbinden. Als vanouds zullen er in Lambert Melisz verschillende activiteiten worden verzorgd, waaronder sjoelen en klaverjassen. Kom gezellig langs, neem deel aan een activiteit en neem een kijkje in Lambert Melisz.

Van 14.00 uur tot 18.00 uur treedt een Amsterdamse zanger op. En vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur draait een dj gezellige muziek. De Bun verzorgt bij deze muzikale traktatie de lekkernijen. De bogen met ballonnen worden gesponsord door Ovec Multiservice Amsterdam.

 

Bezoeken: 0