Koningdag in Westzaan 2024 donderdag 27 APRIL VAN 10:00 – 16:00

Datum: 27 april 2023

Koningdag in Westzaan 2024  zaterdag 27 APRIL 2024 van 10:00 – 16:00

Koningsdag in Westzaan De commissie Koningsdag van de Westzaanse Gemeenschap  Een heerlijk feest voor alle Westzaners en andere belangstellenden rondom het Reghthuys en in de Kerkbuurt. Een feestdag organiseren gaat niet vanzelf. Daar kunnen we hulp bij gebruiken. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf bij het opbouwen en opruimen. U kunt ook helpen als sponsor. Laat het weten als u wilt helpen onder vermelding van ‘vrijwilliger Koningsdag’ of ‘sponsor Koningsdag’ via koningsdag@westzaan.nl.

Bent u de zolder al aan het opruimen? Ook dit jaar wordt er weer een grote vrijmarkt georganiseerd. Iedereen die zijn of haar spulletjes op een kleedje wil verkopen mag dat op de aangegeven plaatsen doen. Verkoop op kleedjes is gratis en hiervoor is geen reservering nodig. Een ander onderdeel van Koningsdag is altijd de braderie. Voor stichtingen en verenigingen om de inwoners te informeren of leden te werven, als ondernemer om uw waren aan te bieden of om uw eigen artikelen te verkopen. 

Commissie Koningsdag,

Rina Schenk ( voorzitter)

Een feest voor iedereen

Koningsdag in de Kerkbuurt van Westzaan is al een begrip aan het worden. Veel dorpsgenoten en mensen uit de omgeving brengen op deze dag een bezoek. De dag heeft iets weg van een reünie. Jongen oud ontmoeten elkaar. Ze maken een praatje, doen mee met een activiteit, drinken wat bij een van dekraamhouders of kopen wat op de vrijmarkt.

Op donderdag 27 april zal de Kerkbuurt dan ook weer bruisen van gezelligheid. Van 10.00 tot 16.00 uur

U bent u van harte welkom. Tot 13.00 uur kunnen de kinderen worden geschminkt. De ballonnenman is aanwezig om de mooiste creaties te maken. Je kunt gebruik maken van het springkussen en de stormbaan. Al deze activiteiten worden gratis aangeboden door de Westzaanse Gemeenschap. Wilt u lid worden?

Onze kraam vindt u op de braderie. Bij het Reghthuys kunt u bijdragen aan de restauratie door iets op een  leisteen voor het dak te schrijven. Zie ook elders in deze Wessaner. Op het pleintje voor het Reghthuys staan de foodtrucks voor een hapje en een drankje. De braderie in de Kerkbuurt heeft weer een gevarieerd aanbod van kramen met allerlei handelswaar. Kinderen zijn van harte welkom om er hun kleedje neer te leggen voor de vrijmarkt. Ook bij het Zaens Brandweermuseum kunt u terecht voor een hapje en een drankje en de Digitale Beeldbank verzorgt er weer een prachtige presentatie van foto’s uit hun collectie.

 

Kortom, Koningsdag in Westzaan

is ook dit jaar een bezoek meer

dan waard!

werkgroep Koningsdag,

Marcel, Reinhold, Kors, Ton en

  

 

Bezoeken: 4