Inbreng kunstwerken gevraagd voor de Zaanse KunstSalon

Datum: 4 februari 2023

Inbreng kunstwerken gevraagd voor de Zaanse KunstSalon

Bent u uitgekeken op een kunstwerk of heeft u er eigenlijk geen plek meer voor? Staat het al een poosje ergens in een hoek of op zolder? Breng het ten verkoop in op de Zaanse KunstSalon!

In 2023 bestaat de Willem Jansen Stichting 50 jaar en opent begin februari het jubileumjaar met de verkoopexpositie De Zaanse KunstSalon, geheel samen te stellen met kunstwerken die door particulieren voor de verkoop worden aangeboden. Liefhebbers kunnen uit dit aanbod hun collectie uitbreiden met kunstwerken die daarvoor vaak tientallen jaren zijn gekoesterd.  

Galerie Staphorsius verleent ook deze keer haar medewerking en wordt de galerieruimte omgetoverd in een kunstsalon, een pronkkamer met de wanden vol met kunstwerken. Met aandoenlijke schetsjes, mooi grafisch werk tot beelden en museaal olieverfwerk wordt een breed en boeiend aanbod bijeengebracht met bijvoorbeeld werken van de Jansens, Freek Engel, Frans Mars, Jan Kruijver, Klaas Bood, Jan de Boer, maar ook met werk van hun tijdgenoten van buiten de Zaanstreek zoals de Bergense School. Ook voor hedendaags werk van bijvoorbeeld Corneille en Clemens Briels zal plek worden ingeruimd.

Werken kunnen worden aangeleverd bij Galerie Staphorsius, en desgewenst wordt geadviseerd over de te bepalen verkooprijs. De stichting rekent voor haar rol hierbij een kleine vergoeding, waarmee verdere activiteiten financieel mogelijk worden gemaakt.

Opening Zaanse KunstSalon: 4 februari 2023
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287B
1551 RG Westzaan
Openingstijden di – za, 09 -17 uur
T: 075-6143000

Weergaven: 22