In Zuidetrvermaning Maarten Engeltjes met Vivaldi, Virtuoso!

Datum: 21 januari 2021

PRJCT AMSTERDAM / Maarten Engeltjes met Vivaldi, Virtuoso!

Maarten Engeltjes

Over het concert:

De enthousiaste continuogroep van PRJCT Amsterdam en het zoetgevooisde stemgeluid van Maarten Engeltjes gidsen dit programma langs kronkelende liefdespaden door bijna een eeuw barokmuziek. Vivaldi kaapt het leeuwendeel van de aandacht weg en toont zich van zijn meest duistere zijde in aria’s van verraad en wrok, die met coloraturen en duivelse capriolen de wanhoop van een in het nauw gedreven hart verklanken.

Maarten Engeltjes:

“Behalve een groot vioolpedagoog moet Vivaldi ook een kundig zangleraar zijn geweest: veel van zijn leerlingen werden later bekende operasterren. De virtuose cantates op het concertprogramma zijn haast opzichzelfstaande opera’s, over liefdesproblemen die in onmogelijke capriolen en coloraturen tot uitdrukking komen.”

Musici:

Asako Ueda theorbe, Robert Smith viola da gamba en cello, Edoardo Valorz klavecimbel en Maarten Engeltjes countertenor en muzikale leiding

Biografie:

Met een debuut-cd bij het platenlabel Sony (Bach: Forgotten arias, 2019) nam de carrière van barokorkest PRJCT Amsterdam in 2019 een hoge vlucht. Het in 2017 door contratenor Maarten Engeltjes opgerichte ensemble is niet enkel een kweekvijver voor talentvolle musici maar ook een vrijplaats voor barokuitvoeringen met visie en temperament. Tussen zoete bekoring en glashelder contrapunt staat PRJCT AMSTERDAM voor barok met peper en zout, die zowel aspirant-melomanen als fijnproevers zal weten te bekoren.

Programma:

Antonio Vivaldi, Perfi dissimo cor! Iniquo fato!, RV 674 ; Qual per ignoto calle, RV 677 en Pianti, sospiri e dimandar mercede

Arcangelo Corelli, Sonate nr. 6

Claudio Monteverdi, Oblivion Soave en Si dolce e ‘l tormento

Giovanni Girolamo Kapsperger, Toccata Arpeggiata

Francesco CavalliDelizie Contente

Duur: 70 minuten, geen pauze.

Kaarten: € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)

Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Labels: 

Bezoeken: 13