In de Zuiderverrmaning Yoann Moulin & Pierre Gallon met A fancy for two

Datum: 19 februari 2022

Zaterdag 19 februari 2022, 20.15 uur, Organisatie Oude Muziek

Yoann Moulin & Pierre Gallon met A fancy for two

Over het concert:

Wat is er fijner dan een recital door een klavierkunstenaar? Een recital van twee klavierkunstenaars natuurlijk! Yoann Moulin en Pierre Gallon gaan de ultieme uitdaging aan op een dubbele set toetsen, met het fantasievolle repertoire van de Engelse virginalisten als inzet. Tussen creatie, interpretatie en improvisatie komen de humor, tederheid, frivoliteit en contrapuntische spitsvondigheid van meestertoetsenisten als William Byrd, John Bull en Thomas Tomkins volledig tot hun recht.

Musici:

Yoann Moulin, Pierre Gallon klavecimbel

Programma:
Thomas Tomkins 1572-1656 
A Fancy for two to play 
 
Anthony Holborne ca. 1545-1602 
The Night Watch 
Galliard 
 
Orlando Gibbons ca. 1583-1625 
In Nomine 
 
John Coprario ca. 1570/80-1626 
Gray’s Inn (improvisatie) 
 
William Byrd ca. 1540-1623 
My Ladye Nevells Grownde 
The Battell 
John Bull ca. 1562/63-1628 
English Toy 
Fantasia 
 
John Dowland 1563-1626 
Lachrimae Pavan 
The Frog Galliard 
 
Peter Philips 1560/61-1628 
Bonjour mon coeur 
 
Fredric Fairhill ? 
A Ground (improvisatie) 
 
Nicholas Carleton 1570/75-1630 
A Verse for two to play 

Biografie:

Yoann Moulin 

Van de koorschool in Caen over het conservatorium in Parijs tot podia wereldwijd, en van stem over klavecimbel tot toetsen allerlei: het was een boeiend traject dat Yoann Moulin aflegde om de klavierkunstenaar te worden die hij vandaag is. Met ensembles als Les Arts Florissants, Capriccio Stravagante, Ensemble Clément Janequin, Concert Spirituel en La Tempête is hij een graaggeziene gast op oudemuziekfestivals wereldwijd, en is hij te horen op diverse opnamen voor de labels Alpha en Ricercar. Met Une Bande de Clavecins – een ensemble dat Moulin oprichtte met Freddy Eichelberger en Pierre Gallon – verkent hij geschreven bronnen en improvisatiepraktijken met betrekking tot renaissancemuziek.    

Pierre Gallon 

Muziek als collectief avontuur: dat is de artistieke overtuiging die Pierre Gallon van het Parijse conservatorium naar de internationale bühne bracht. De klavecimbelspecialist is geregeld te horen bij Pygmalion, Le Poème Harmonique, Ensemble Correspondances, Inalto, Les Musiciens de Saint Julien en Le Caravansérail. Kamermuziekpartners van het eerste uur zijn onder meer Lucile Boulanger, Thomas Dunford, Alice Foccroulle, Bertrand Cuiller, en de toetsenisten van Une Bande de Clavecins. Maar ook als solist heeft Gallon zich bij oudemuziekfans in de kijker gespeeld, onder meer met een bejubelde opname van klaviermuziek gepubliceerd door Pierre Attaingnant (2014) en het album Blancrocher, een prijswinnende imaginaire ontmoeting tussen J.J. Froberger en Louis Couperin (Diapason d’Or, ffff Télérama).

Kaarten:  € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)

Kaartverkoop: Via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Weergaven: 9