In De Zuidervermaning Wij zijn blij Artur and Friends weer te mogen ontvangen. Marco Baartse (uilleann pipes, bouzouki, gitaar, tin whistle en zang) Nico Beltman (tin whistle/low whistle, viool, gitaar, doedelzak en zang) Arthur Nieuwenhuis (bodhrán en cajon)

Datum: 18 december 2021

Wij zijn blij Artur and Friends weer te mogen ontvangen.

Arthur and Friends is een nieuwe band die akoestische Keltische liedjes en muziek speelt. Folk dus! De band is ontstaan uit de vriendenclub van Arthur Nieuwenhuis, de nestor en percussionist van de groep.

De vijf muzikanten bespelen diverse instrumenten en met uitgekiende arrangementen en zowel traditioneel als modern repertoire brengen ze een afwisselend programma. Het repertoire is vooral Keltisch, maar de band mengt dit ook met muziek uit andere landen zoals Zweden, Frankrijk en Engeland. Zelfs enkele pareltjes aan muziek uit de Lage Landen komen voorbij.

Door de diverse instrumenten heeft Arthur and Friends veel verschillende klankkleuren.

De bezetting van Arthur and Friends is:

Gitta Margaroli (draailier, nyckelharpa, gitaar en zang)

Jochem Beltman (viool en duimpiano)

Marco Baartse (uilleann pipes, bouzouki, gitaar, tin whistle en zang)

Nico Beltman (tin whistle/low whistle, viool, gitaar, doedelzak en zang)

Arthur Nieuwenhuis (bodhrán en cajon)

Kaarten: € 12,50 bestellen via Arthur and Friends

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Uiteraard zijn de gebruikelijke corona maatregelen van toepassing.