In de Grote Kerk Johnny Cash gospel- en country muziekdienst

Datum: 18 november 2018

In de Grote Kerk Johnny Cash gospel- en country muziekdienst

WESTZAAN – De Grote Kerk van Westzaan is zondag 18 november respectvol omgetoverd tot muzikale saloon. Onder het thema ‘de verloren zoon’ wordt een Zin In Pop muziekdienst gehouden waarbij de muziek van countrylegende Johnny Cash als leidraad wordt gebruikt.

,,Het leven en de muziek van de Amerikaanse countrylegende biedt genoeg ingrediënten om er zowel een pakkende muziekdienst van te maken als een met de nodige diepgang. Want los van herkenbare muzieknummers willen we in de donkere dagen voor kerst de bezoekers ook inhoudelijk een hart onder de riem steken”, aldus ds. Cornelis Visser.

Dat wordt mede gedaan door een parallel te trekken tussen wat zich afspeelde in het leven van Johnny Cash met zaken die aansluiten op eigen (levens)vragen. ,,Die brug slaan we mede met (herkenbare) country-gospelmuziek. Wist je bijvoorbeeld dat Johnny Cash in 1973 zijn album The Gospel Road uitbracht?”

Liveband Men in Black
Daarnaast is er live ondersteuning van de band Men in Black. Deze acht man sterke formatie neemt de bezoekers mee op muzikale reis waarbij cowboylaarzen en bijpassende hoed niet mogen ontbreken.

,,Ik ga niet alles verklappen, maar bezoekers van de Grote Kerk worden in stijl ontvangen. We beraden ons nog of er een hoefsmid moet komen die de paarden van de bezoekers gaat beslaan…”, lacht Cornelis.

Muziekdienst bij kaarslicht
,,Dus: wees welkom! Zet wel gepast de cowboyhoed af als je de (klap)deuren van de kerk binnenstapt en beleef gratis deze bijzondere muziekdienst bij kaarslicht.”

De Grote Kerk Westzaan in te vinden aan de Torenstraat 1. Aanvang 17.00 uur, kerk open 16.00 uur.
Er is wel een wel collecte ten behoeve van de kerk en De Regenboog. De Regenboog zet zich in voor mensen die door dakloosheid, psychische klachten, drank- of drugsgebruik in de problemen zijn gekomen.

Meer weten? predikant@pgwestzaan.nl of kijk op www.protestantse-gemeente-westzaan.nl

Zin in pop’ presenteert dit jaar een thema dienst rondom de muziek van Johnny Cash

Al jaren zijn de popdiensten een begrip in onze regio. Een sfeervolle en heel toegankelijke kerkdienst die bezoekers vanuit de kerk en daar buiten trekt.  Kom, zorg dat je erbij bent! Iedereen is welkom

De kerk is open vanaf 16. 00 uur, de dienst begint om 17.00 u

 

 

Weergaven: 5