Henny Huisman aanwezig tijdens eerbetoon aan Margriet Eshuijs In De Kwaker

Datum: 11 maart 2023

Het projectteam van de Zaanse Top500: v.l.n.r. Paul van den Bergh, Pascha van Hattem, Jamie Bank, Mano Bakker en Martin Tamerius.
Het projectteam van de Zaanse Top500: v.l.n.r. Paul van den Bergh, Pascha van Hattem, Jamie Bank, Mano Bakker en Martin Tamerius. (Foto: Fred Eeerenberg)
 

Henny Huisman aanwezig tijdens eerbetoon aan Margriet Eshuijs

Gedurende alle dagen zijn er optredens van verschillende artiesten. Zoals Alexander Broussard, beter bekend van z’n Billy Joel Experience tour. Hij deed vorig jaar met zijn band mee aan het SBS6 TV-programma ‘The Battle Of The Bands’ en werd tweede. Wolter Kroes opent vrijdag 17 maart om 10.00 uur officieel de Zaanse Top500. Hij doet dat via het doorknippen van het lint en de bekende druk op de rode knop waarmee nummer 500 wordt gestart. Op vrijdagavond staat bovendien een gezellige popquiz op het programma. Deelname is gratis. Groepen tot maximaal vijf personen kunnen zich aanmelden via popquiz@zaansetop500.nl.

Dance classics 

Op zaterdag van 22.00 tot 23.00 uur treedt de band Maddogs op. Onder aanvoering van zangeres Sylvia schudden de mannen de ene na de andere danshit uit hun mouw. “Daarna nemen de Zaanse Top500 djs het tot 01.00 uur over voor een onvergetelijk ‘voetjes van de vloer’-feest met dance classics uit de vorige eeuw”, licht de organisatie toe.

Optredens

Zondag begint het muziekfeest weer om 09.00 uur met het vervolg van de lijst. ‘s Middags treedt Lorena & The Tide op. Een jonge Zaanse band die vorig jaar hun eerste album Open Sea lanceerde met een aantal zelf geschreven en geproduceerde nummers. Daarna doet Rauw & Teder (met onder meer Bart Minderman en drummer Jeroen Booy) er nog een schepje bovenop. Zij hebben als eerbetoon aan Margriet Eshuijs een speciale Nederlandstalige versie van House For Sale ingestudeerd.

Eerbetoon door Popkoor

Na de optredens start zondagavond een speciaal programma. Dat is gericht op zangeres Margriet Eshuijs die ons op 29 december 2022 is ontvallen. Een aantal die-hard fans en (oud) Zaanse artiesten, waaronder Henny Huisman, blikken onder leiding van Kees Klinkenberg terug op haar carrière en delen hun persoonlijke verhalen en anekdotes. 

Margriet heeft de laatste jaren samen met haar partner Maarten Peters veel energie gestoken in liedjes ter ondersteuning van stichting Alpe d’HuZes. Daarnaast was Margriet ook zeer actief met haar popkoor getuige hun laatste cd ‘Room With A View’ met daarop twaalf prachtige nummers. Onder leiding van de nieuwe dirigente Jerney Kate Molenaar brengt het popkoor als eerbetoon aan Margriet een aantal nummers ten gehore. Om 21.55 uur wordt de avond afgesloten met de nummer 1 in de Zaanse Top500 editie 2023.

Komt naar De Kwaker

De organisatie nodigt hierbij Zaanse muziekliefhebber uit om naar De Kwaker te komen om de Zaanse Top500 vooral live mee te maken. Het is ook mogelijk de uitzending op afstand live mee te beleven. Naast de internet streams op https://www.zaansetop500.nl/ kun je in de ether (bijvoorbeeld op je autoradio) de Zaanse Top500 volgen op frequentie 106 FM. 

Het volledige programma staat vermeld op www.zaansetop500.nl/jaargangen/editie-2023/ De uiteindelijke Top500-lijst wordt komende week op de website gepubliceerd. Zoals gewoonlijk wordt de Top10 geheim gehouden tot zondagavond

Bezoeken: 4