HELPT MEE MET WANDELEN OVER WATER 2019

Datum: 31 maart 2019

HELPT MEE MET WANDELEN OVER WATER 2019

wandelroute-riettoppad-guisveld-zaanstreek

Op zondag 9 en maandag 10 juni is het weer Pinksteren! Traditiegetrouw organiseert het team van Staatsbosbeheer beheereenheid Veenweiden het evenement ‘Wandelen over water’. Vorig jaar kon in verband met het vergunningstraject het jaarlijkse evenement niet doorgaan. Maar het traject is inmiddels doorlopen en hieruit bleek dat het vergunningsvrij is en mag het gelukkig dus weer plaatsvinden.

Voor beide dagen zoeken we dus nog vrijwilligers! De wandeltocht van bijna 4 kilometer begint op het terrein van Saenden en eindigt bij de Paintball Jungle (zie bijlage met de wandelroute). Op de zondag start de wandeling al om 06.00 uur en sluiten we om 16.00 uur. Op maandag gaat het wandelpad open van 09.00 t/m 16.00 uur. Onderweg zijn er allerlei punten/plekken waar we vrijwilligers bij kunnen gebruiken die de bezoekers daar zullen begeleiden (zie lijstje onderaan). Ook zijn er meerdere boswachters vanuit het team aanwezig zijn. Er wordt bij mooi weer in twee dagen zo’n 2000 bezoekers verwacht. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken!

Waarom zou je meedoen? ‘Wandelen over water’ is een uniek wandelevenement, dat al ruim 20 jaar (bijna) jaarlijks plaatsvindt in het Guisveld. De aanleiding om te starten met het evenement waren de vergevorderde woningbouwplannen die gepland stonden in het Guisveld. Uiteindelijk zijn de woningplannen dus tegengehouden, maar het doel van het evenement bleef bestaan; mensen uit de omgeving informeren over de prachtige veenweidegebieden met zijn bijzondere natuurwaarden. Voor slechts 2 dagen per jaar wordt het natuurgebied toegankelijk gemaakt. In samenwerking met de Vogelwacht Zaanstreek, Zaans Natuur- & Milieu Centrum (ZNMC), de Paintball Jungle en voetbalvereniging Saenden zetten we een educatief en laagdrempelig natuurevenement neer!

Help je mee?
Kan en wil je ons (weer) helpen tijdens dit evenement? Geef je dan zo snel mogelijk (maar uiterlijk 1 mei) op via de mail veenweiden@staatsbosbeheer.nl. Geef daarbij aan wanneer (zondag, maandag of beide dagen) en welk dagdeel (ochtend, middag of gehele dag) je zou willen helpen. We werken met een roulatieschema, waardoor je niet de gehele dag op dezelfde plek hoeft te staan. Dat mag natuurlijk wel en kan je ook aangeven. Lunch is inbegrepen en op maandag na het opruimen sluiten we de twee dagen af onder het genot van een patatje met een snack. Wil je meedoen en heb je dieetwensen? Laat deze dan ook meteen weten!

We zoeken meerdere mensen voor de volgende plekken/activiteiten tijdens het evenement voor beide dagen: – Het ontvangen van bezoekers bij het terrein van Saenden (meegeven plattegrond met puzzel). – Het ontvangen van bezoekers voor de boottocht (afstrepen lijst en losse kaartverkoop). – Gidsen of schipperen van een vaartocht (gids en schipper dienen al ervaring te hebben). – Het begeleiden van m.n. kinderen bij het knutselen van het insectenhotel. – Het begeleiden van m.n. kinderen bij het waterbeestjes vangen (evt. i.s.m. ZNMC). – Begeleiden van bezoekers bij de ‘Wandelen over water’ brug. – Fotograferen van bezoekers en de activiteiten (incl. navragen bij bezoekers voor het gebruik van de foto). Camera van Staatsbosbeheer is beschikbaar om te gebruiken.

Namens het team Staatsbosbeheer BE Veenweiden,

Bezoeken: 1