Hans Luiten boeiend verteller over Cacao de Zaan en chocoladefabriek Grootes te Westzaan

Datum: 9 april 2020

WG Westzaanse Gemeenschap Bijeenkomst  Afgelast wegens Corona , Helaas 

Hans Luiten boeiend verteller over Cacao de Zaan en chocoladefabriek Grootes te Westzaan

Voor de echte Zaankanter is de geur van cacao als ‘thuiskomen’. Voor eel buitenstaanders is de stank amper te harden. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom al die cacaoindustrie juist hier zit? En waar die bonen vandaan komen? Of het te maken heeft met slavenhandel en of die handel ook nog Zaanse trekjes heeft? En hoe je eigenlijk van zo’n boon tot chocolade komt? Een verhaal over Maya’s en Azteken,over Jezuïeten en afrodisiaca, over molens en fabrieken.

Hans Luiten vertelt erover na de pauze van de algemene ledenvergadering van de Westzaanse Gemeenschap.Die is op donderdag 9 april in Dorpshuis De Kwaker. De aanvang is 20.00 uur. Eidereen is van harte welkom.

Agenda:

  1. Opening door Marcel Haarhuis.
  2. Goedkeuring verslag vorige jaarvergadering en jaarverslagen 2019 van dagelijks bestuur WG, commissie Dorpscontact Westzaan, commissie Koningsdag en Sinterklaas, commissie Kerstavond in Westzaan,commissie 4-Meiherdenking,Westzaans Dameskoor, HistorischeVereniging Westzaan, stichtingWestzaanse BodemvondstenKok-Voogt, stichting Vrienden vanDorpshuis De Kwaker, stichtingExploitatie Dorpshuis De Kwaker, Dorpsbus Westzaan. Stichting ‘t Reght Huys Banne Westzaan en De Wessaner.
  1. Financieel verslag 2019.
  2. Verslag kascommissie.
  3. Benoemen/herbenoemen leden.
  4. Benoeming nieuw kascommissielid.
  5. Rondvraag en sluiting.

U kunt het jaarverslag ook opvragen en/of lid worden van de WG (€ 10.- per jaar: 075-6153 440 of westzaansegemeenschap@

upcmail.nl. Website:

www.westzaan.nl

 

Bezoeken: 15