Film “Hier ben ik “In het Prinsenhof Filmavond

Datum: 22 juni 2018

Film “Hier ben ik ” In het Prinsenhof

Op vrijdag 22 juni wordt de film “Hier ben ik” gedraaid in Molen “De Prinsenhof” aan het Relkepad in Westzaan.

Je kunt op eigen gelegenheid naar de molen gaan maar het is ook mogelijk om met een bootje mee te varen vanaf de Weelbrug.  De bootjes varen vanaf 18:45 uur af en aan. Stap aan boord bij onze bekwame schippers!

Samenvatting van de film:
Een topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon maar weigert op te geven, een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest en twee jonge, ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden. Op zondag bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom onze worsteling met het gewone leven.

Van Nieuwpoort is niet per sé op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Door zich in te graven in de oeroude teksten uit de Bijbel legt hij een treffend verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen. De film laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme.

Locatie:               Molen De Prinsenhof, Relkepad Westzaan.
Aanvang film:  19:30 uur.
Entree:                €7,50 (€5,00 voor leden van de molenvereniging, neem dan wel je lidmaatschapskaart mee)

Bezoeken: 10