Expositie Zonder Haast – hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Datum: 14 mei 2022

Expositie Zonder Haast – hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Op 14 mei opent Rob Staphorsius de deuren van zijn galerie voor de verkoopexpositie Zonder Haast, een zomerexpositie met hedendaags realistisch werk van ruim twintig vermaarde (inter)nationale kunstenaars met werk van kwaliteit in elke prijsklasse. Ook deze al weer achtste keer neemt het stilleven een centrale plaats. Rob: “We zijn blij dat er steeds meer kan. We kunnen immers bezoekers weer zonder verplichte maatregelen ontvangen, maar uiteraard houden we nog rekening met elkaar. Ook bij de kunstenaars merken we het enthousiasme, en is er door hen mooi nieuw werk aangeleverd.”

Zo is er voor het eerst werk te zien van de Belg Pieter Wagemans die zich volledig richt op het bloemstilleven. Over de jaren verfijnde hij in een lange zoektocht zijn speciale schildertechniek waarmee hij de (kleur)kracht en frisheid van een bloem tracht te evenaren. Door zijn sobere composities krijgen de bloemen een bijzondere en monumentale uitstraling. Verder toont de galerie werk van Yt Osinga, die zich laat inspireren door prachtige vormen en deze in alle eenvoud zo realistisch mogelijk weergeeft om eigenlijk de werkelijkheid als extra nog eens een meerwaarde mee te geven. Ook is er werk te zien van Inge Zwolle, een realistisch kunstschilder pur sang. Haar schilderstijl is zeer tijdrovend, waarbij ze bijzondere aandacht geeft aan een perfecte stofuitdrukking van de objecten in haar stillevens.

Rob vervolgt: “Altijd werken we ook wel voor een deel met een bepaalde vast groep kunstenaars. Jos Aanraad was hier een voorbeeld van; jarenlang heeft hij meegedaan met onze exposities. Helaas overleed hij onverwacht in september 2021. Als fijnschilder genoot hij internationale bekendheid. Maar bovenal was het gewoon een fijn mens, en we zullen hem missen. Het is mooi dat we nog een aantal werken van Jos kunnen laten zien in deze expositie.”

De expositie is vrij toegankelijk, en is er ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

Zonder Haast: 14 mei – 27 augustus
Geopend: dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur 
Galerie Staphorsius
JJ Allanstraat 287b
1551 RG Westzaan
075-6143000

 

 

 

 

 

Weergaven: 26