Expositie in het Sinterklaasmuseum! Pop-up museum

Datum: 2 december 2018

Expositie in het Sinterklaasmuseum! Pop-up museum

Datum: 1 december 2018

Expositie in het Sinterklaasmuseum! Pop-up museum

In Westzaan is er voor de 11e keer weer hard gewerkt aan het Sinterklaas pop-up museum. Dit unieke Sinterklaas pop-up museum met een enorme collectie, die zich de afgelopen jaren alleen maar heeft uitgebreid door diverse schenkingen van mensen, die net als Markjan en Dewi Fraij de goedheiligman een warm hard toe dragen.
Het enige Sinterklaasmuseum dat 5 dagen per jaar gratis open is. Voor elke leeftijd is het museum een feest van herkenning. Dus bent u fan van Sinterklaas hoe jong of oud een bezoek aan het Sinterklaasmuseum in Westzaan is altijd een feest! Het zal u niet zijn ontgaan dat Sint-Nicolaas dit jaar met de landelijke intocht in  Zaanstad aankomt. Daar zijn wij als Sinterklaasmuseum Westzaan natuurlijk  best trots op.

Omdat Sint-Nicolaas aankomt in Zaanstad hebben wij ons uiterste best gedaan om een expositie, met als thema de landelijke intochten van Sint-Nicolaas van begin tot heden, te presenteren. Hier zal u veel informatie vinden over dit, al jaren, live uitgezonden sinterklaas spektakel. Als u het ziet of leest zal u zeer waarschijnlijk zeggen: ‘ja inderdaad zo ging het toen’ of ‘zo was dat inderdaad in mijn tijd, toen Sint-Nicolaas aan kwam op de televisie’. Maar uiteraard zullen ook de wat recentere intochten van de laatste jaren aanbod komen. Voor de minder gelovige is er veel over de historie van het fantastische Sint-Nicolaas feest te ontdekken. Uiteraard is het speurspel er ook weer voor de jonge gasten van 3 tot 10 jaar. Dit is geheel gratis en met een beetje hulp van pappa, mamma, opa en oma vind je vast de goede oplossing. Menig jonge bezoeker weet het inmiddels; een goede oplossing wordt beloond met een greep uit de cadeautjesboom. Net als de jaren ervoor zal ook de tuin volledig in Sint-Nicolaas stijl zijn. Natuurlijk is ons terras ook weer geopend waar we; koffie, thee, warme chocolademelk, bisschopswijn en Sint Garnituur verkopen. Gezellig buiten bij de open haard kunt U even wegdromen naar “jeugd” herinneringen, met uiteraard volop Sinterklaas muziek. Het assortiment in de museumwinkel is ook dit jaar weer uitgebreid, dus zoekt u een leuk Sint presentje, ansichtkaarten of Sinterklaas sfeermakers, ook dan bent u hier aan het juiste adres. Vind U het Sinterklaasfeest ook reuze fijn hiernaast ziet U de data en tijden dat het museum open zal zijn. U kunt ook informatie krijgen betreffende lezingen over de historie van Sint-Nicolaas leuk voor op school, club, werk.

Voor boekingen of bezichtigingen in groepsverband buiten de openingstijden, zijn er nog beperkte mogelijkheden. Voor vragen boekingen belt U 075-6312219 na 19.00 uur. Verdere informatie over het Sinterklaasmuseum kunt u vinden op onze Facebookpagina (Sinterklaasmuseum Westzaan) of bekijk de website. Let op: u kunt bij ons niet pinnen.

Openingstijden

24/25 november
van 12:00 tot 17:00
&
1/2 december
van 12:00 tot 17:00

Extra open
30 november
van 13:00 tot 17:00

Burgemeester Jan Hamming en echtgenote Roya Kashani

Sinterklasmuseum

Bezoeken: 0