Ensemble Zefiro, blazen aan het Saksische Hof Zuidervermaning

Datum: 18 januari 2018

Ensemble Zefiro, blazen aan het Saksische Hof

Het Italiaanse Ensemble Zefiro van hoboïst Alfredo Bernardini is wereldwijd dé referentie voor barokke blaasmuziek op historische instrumenten. In dit concert spelen ze het repertoire dat misschien wel het beste bij ze past: virtuoze en kleurrijke kamermuziek van barokmeesters Telemann, Quantz en Zelenka, gecomponeerd voor het keurvorstelijke in Saksen.
De muziek, voor twee hobo’s, fagot en basso continuo, is terug te leiden naar één persoon: de hoboïst Johann ChristianRichter. Hij was in dienst van het Saksische hof en inspireerde rond 1720 de beste componisten van Duitsland en Italië om sonates te componeren voor twee hobo’s en fagot. De prachtige muziek vindt in Ensemble Zefi ro vandaag zijn ideale uitvoerder. Bezetting: Alfredo Bernardini hobo en muzikale leiding, Paolo Grazzi hobo, Alberto Grazzi fagot, Cecilia Bernardini en Alfi a Bakieva viool, Paolo Zuccheri violone en luca Guglielmi klavecimbel.

Bezetting: Alfredo Bernardini hobo en muziekale leiding, Paolo Grazzi hobo, Alberto Grazzi fagot, Cecilia Bernardini en Alfi a Bakieva viool, Paolo Zuccheri violone en luca Guglielmi klavecimbel.

Datum: Donderdag 18 januari 2018, 20.15 uur
Duur: 70 minuten; geen pauze
Kaarten: € 23,- , vriend € 19,- , CJP/student € 10,-
Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329010
Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit eenconcert met kaarslicht en is na afl oop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Datum: Donderdag 18 januari 2018, 20.15 uur

Bezoeken: 10