Dwars door de Zaanstreek tegen Cultuurcluster-Uit de Orkaan 

Datum: 16 juni 2018

Dwars door de Zaanstreek tegen Cultuurcluster-Uit de Orkaan 

Vanaf de Groote Weiver, via de Lorzie, Koogerpark en Honigfabriek trekt op zaterdag 16 juni een bonte stoet tegenstanders van het Cultuurcluster door de Zaanstreek om mensen op te roepen bij het referendum van 20 juni ‘tegen’ te stemmen met de leus “VÓÓR cultuur, TÉGEN cluster”.

De “culturele karavaan” eindigt bij de beoogde nieuwe locatie voor het “beoogde cultuurpaleis” bij het station Zaandam.

Initiatiefnemer Jan Hekman (Groote Weiver, Rosa) die de tocht echter op ‘persoonlijke titel’ zegt te organiseren, samen met zijn zoon Danne (ook op de lijst bij Rosa), zegt in het persbericht:

“Natuurlijk zijn wij niet tegen een poppodium. Maar wel tegen een peperduur cluster op een onhandig punt. Zaanstad heeft fantastische gebouwen, deels monumentaal, waar een te gek podium kan worden gemaakt Zeker voor het podium van max. 600 personen dat nu in de planning staat!”

Naast verschillende culturele instellingen sluiten ook Vinyl Voodoo, de KultuurKlutsers, The Creative Factory en “tal van artiesten” zich aan bij de cultuurkaravaan.

De Zaanse Cultuur Manifestatie begint bij cultuurpodium De Groote Weiver in Zaanstreek Noord om 11:00 uur en eindigt om 18:00 uur bij het beoogde cultuurcluster terrein. Actuele informatie over de route, deelnemers en culturele stops is te vinden op het facebookevent De Zaanse Cultuur Manifestatie.

Weergaven: 2