Dorpscontact – Caroline van Velze en Ton Verkade waren op bezoek

Datum: 4 december 2017

Tom Verkade , Coroline van Velze in gesprek

DORPSCONTACT WESTZAAN

Notulen voor 4 december in PDF
Agenda in  MS Word 

De eerstvolgende vergadering van de commissie Dorpscontact is op maandag 4 december 2017 de daaropvolgende vergadering is op maandag 5 februari 2018 aanvang 20.00 uur in het ’t ReghtHuys

Wij verwelkomen u met een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje eigengemaakte appeltaart of een plakje zelf gemaakte cake!
Komt u voor de eerste keer dan verzoeken wij u om bij binnenkomst uw gegevens achter te laten op de statafel in de hal van ‘t Reght Huys.Daar ligt het adresboekje van de commissie Dorpscontact Westzaan.Wij vragen u als u dit heeft om uw meest recente e-mailadres te vermelden.Wij houden u voor zover mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Westzaan.
Wilt u liever per post geïnformeerd worden kan dit uiteraard ook maar realiseert u zich wel dat dit geld kost voor de commissie Dorpscontact.U kunt uw gegevens direct of op een ander moment aan het secretariaat doorgeven.
Heeft u vragen of wilt u informatie dan kunt u alle correspondentie via het emailadres of per post naar de commissie Dorpscontact sturen.
Wij gaan ons best doen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Na afloop van de vergadering nodigen wij u uit voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel in de Weeskamer!
De volgende vergadering van de commissie Dorpscontact is 4 december 2017 aanvang 20.00 uur in ‘t Reght Huys.

Succes door samenwerking
De commissie Dorpscontact Westzaan is de schakel tussen bewoners en gemeente. De dorpscommissie luistert, inventariseert en geeft informatie door. Ook nodigt zij bij de maandelijkse vergaderingen, iedere eerste maandag van de maand, gastsprekers uit met interessante verhalen of gemeenteambtenaren
die uitleg geven over vraagstukken die onder de bewoners van Westzaan leven.

De vlag kan uit
Onlangs heeft de dorpscommissie weer een succesje geboekt. De container die voor zorgcentrum Lambert Melisz stond, is verplaatst en bij basisschool De Kroosduiker is het schooltuintjesproject gestart. Maandag 6 november was de officiële opening. Een mooi staaltje samenwerking van de bewoners van Westzaan, de commissie Dorpscontact en wijkmanager Monica Brie es als vertegenwoordiger van de gemeente Zaanstad. De commissie Dorpscontact had voor 17 november de onlangs geïnstalleerde burgemeester Jan Hamming in Westzaan uitgenodigd. Tijdens dit informele bezoek werd de burgemeester, vergezeld door zijn vrouw, ontvangen in het Reghthuys.
Vanaf hier werd door het dorp naar De Kwaker gelopen, waar de toer eindigde.

Voor de vergadering van 6 november was Caroline van Velze als gastspreker uitgenodigd. Zij is de Beste Zaanse Zakenvrouw 2017 geworden en runt samen met haar zakenpartners Jaap, Arjen en Richard het bedrijf Zuiver. Iets om trots op te zijn, want inmiddels hebben 60 mensen uit de omgeving bij Zuiver hun baan gevonden. Caroline vertelde hoeZuiver jaarlijks 30% groei weet te realiseren. Zuiver is een interieurbedrijf dat meubels, verlichting en decoratie levert aan winkels en/of webshops.Ze leveren design tegen een betaalbare prijs. Gestart op een zolderkamertje in 1998 bezitten ze inmiddels een bedrijfspand op het Rak 20. En,zo vertrouwde Caroline de aanwezigen toe, in 2018 wordt gestart met de bouw van een nieuw pand aan de overkant van de weg. Dat Zuiver eengoede bedrijfsstrategie heeft, blijkt wel uit de verschillende awards die zij hebben gewonnen. In2015 won Zuiver nog de Zaanse ondernemersprijs en in 2016 werden ze uitgeroepen tot het beste bedrijf van Noord-Holland. Alle aanwezigen vonden het verhaal van Caroline interessant en waren door deze enthousiaste ondernemer geboeid.  Overig nieuws Ook Tom Verkade was gastspreker. Aanleiding was de overdracht van het Verkade-archief aan de gemeente Zaanstad op 27 september. Hierdoor zijn de telgen van Verkade ervan verzekerd dat de geschiedenis van Verkade niet verloren gaat. Het zorgvuldig bewaarde archief, dat van grote historische en culturele waarde is, is nu ook voor anderen te zien. Wilt u meer lezen, vraag dan de notulen op van de vergadering van 6 november.
Op de vergadering van 4 december is wethouder Sanne Baerents aanwezig.
Carla van den Puttelaar voor Dorpscontact.

De volgende vergadering is 4 december om 20.00 uur in het Reghthuys. Wilt u op de hoogte worden gehouden, meld u dan aan bij:

Met vriendelijke groet,

Ingrid
Jahn, secretaris commissie Dorpscontact Westzaan,
075-6153 348 of 06-1717 1793 of E-mail  dorpscontactwestzaan@kpnmail.nl

 

 

Bezoeken: 13