Donald Niedekker over zijn nieuwste boek , Zuider Verrmaning

Datum: 20 april 2023

Donderdag 20 april 2023 20:15 Donald Niedekker over zijn nieuwste boek

Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost

Donald Niedekker houdt een lezing over zijn nieuwste boek Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost dat in januari 2022 is verschenen. Dit is een lezing die past in het thema Wonen tussen Water.

Dat Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost een historische roman is.
Dit is het verhaal. In de zestiende eeuw was er een kaart, de kaart van Petrus Plancius. Er was die kaart die beweerde dat de Noordpool in de zomer maandenlang een open zee was zodat je via het noorden lijnrecht naar China zou kunnen varen. Er wordt een expeditie uitgerust om dat te testen. Zelfs een dichter scheept in, die, eenmaal in China, het loflied kan schrijven over het succes van de onderneming. Maar ja. De noordpool is geen zee. Het schip loopt vast bij Nova Zembla. Het ijs neemt levens, het ijs eindigt alles. Dat is het verhaal. Het verhaal van heel de historij. We kennen het allemaal. Jacob van Heemskerck. Willem Barentsz. Nova Zembla. Pieter Platevoet. Gerrit de Veer. Allemaal echt gebeurd. Allemaal echt in de encyclopedie. Allemaal echt. Allemaal toen. Dus historisch.
Het verhaal van mannen op een schip, en een kaart, en Nova Zembla en het ijs.

Het boek is niet zijn verhaal. Donald zal precies uit de doeken doen wat het boek dan wel verteld.

Citaat uit recensie van Tim Donker in allesoverboekenschrijvers.nl

Kaarten: €12,50

Kaartverkoop: graag reserveren via reserveren@zuidervermaning.nl onder vermelding van Niedekker. U kunt bij binnenkomst uw reservering afrekenen. Dit geeft ons de mogelijkheid om het aantal bezoekers in te schatten.

Kom langs en luister. Thee en koffie staan, zoals gebruikelijk, staan klaar.

 

Donderdag 20 april 2023 20:15 Donald Niedekker over zijn nieuwste boek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bezoeken: 4