uitnodiging Dorpscontact maandag 9 april 2018 in de Weeskamer van ‘t Reghthuys te Westzaan aanvang 20.00 uur.

Datum: 9 april 2018

Beste Dorpscontact belangstellende,

notulen maart 2018 Agenda Dorpscontact Westzaan 9 april 2018

Agenda Dorpscontact Westzaan 9 april 2018

Hierbij ontvangt u de uitnodiging de vergadering op maandag 9 april 2018 in de Weeskamer van ‘t Reghthuys te Westzaan aanvang 20.00 uur.
Inloop vanaf 19.30 uur

Wij verwelkomen u met een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje eigengemaakte appeltaart of een plakje zelf gemaakte cake.
Komt u voor de eerste keer dan verzoeken wij u om bij binnenkomst uw gegevens achter te laten op de statafel in de hal van ‘t Reghthuys.
Daar ligt tevens het adresboekje van de commissie Dorpscontact Westzaan.
Wij vragen u als u dit heeft om uw meest recente e-mailadres te vermelden en dit graag duidelijk op te schrijven.
Wij houden u voor zover mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Westzaan.

Wilt u liever per post geïnformeerd worden kan dit uiteraard ook maar realiseert u zich wel dat dit geld kost voor de commissie Dorpscontact.
U kunt uw gegevens direct of op een ander moment aan het secretariaat doorgeven.

Heeft u vragen of wilt u informatie dan kunt u alle correspondentie via het emailadres of per post naar de commissie Dorpscontact sturen.
Wij gaan ons best doen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Na afloop van de vergadering nodigen wij u uit voor een hapje, een drankje en er is nog voldoende gelegenheid om na te praten.

De volgende vergadering van de commissie Dorpscontact is op maandag 7 mei 2018 aanvang 20.00 uur in de Weeskamer van ‘t Reghthuys.

Met vriendelijke groet,
Ingrid Jahn
Secretaris commissie Dorpscontact Westzaan
Kerkbuurt 40
1551 AE Westzaan
Telefoon: 075 – 6153348 of mobiel 0617171793
E-mail : dorpscontactwestzaan@kpnmail.nlnotulen maart 2018 Agenda Dorpscontact Westzaan 9 april 2018

 

Dokters van de Wereld in de schijnwerpers

Na het verkiezingsdebat in februari, vond op 5 maart de eerste officiële vergadering van Dorpscontact in 2018 plaats. Naast belangrijke agendapunten als Koningsdag, de Kikker en het herbestratingsproject, was Arianne de Jong uit Westzaan, directeur van Dokters van de Wereld, uitgenodigd te vertellen over de werkzaamheden van deze organisatie.

Agendapunten
De viering van Koningsdag in Westzaan gaat door, mede dankzij enkele nieuwe commissieleden. Extra handjes op de dag zelf en bij de voorbereiding zijn natuurlijk altijd welkom. Aanmelden
kan via dorpscontactwestzaan@kpnmail.nl. De locatie is wederom de Kerkbuurt en de Lambert Meliszstraat.
De verhuizing van de Kikker van de papierfabriek naar het Riettoppad op de Middel zal menigeen wel zijn opgevallen. Deze verhuizing is tijdelijk, zo meldde wijkmanager Monica Brie es. Als de ontwikkeling van het Pont Meijer-terrein is voltooid, wordt de Kikker verplaatst naar het Zuideinde.
Tijdens de avond werd gediscussieerd of de Kikker wellicht Kroosduiker moet gaan heten.

Voor het grote herbestratingsproject in 2019 van de J.J. Allanstraat en het Zuideinde komen drie voorlichtingsavonden. De Verkeerscommissie, Dorpscontact en de Historische Vereniging Westzaan hebben op 6 maart een voorbespreking gehad. Dokters van de Wereld

Arianne nam de aanwezige Westzaners mee in het verhaal over Dokters van de Wereld. Dokters van de Wereld (1997) is onderdeel van het internationale netwerk Médecins du Monde. Samen met 15 andere delegaties komen zij in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid. In Nederland zet deze organisatie zich met name in voor de toegang tot zorg voor mensen zonder geldige verblijfspapieren. Gezondheidszorg is een internationaal erkend mensenrecht dat ook bij wet in Nederland is vastgelegd. Voor mensen zonder verblijfspapieren blijkt het in de praktijk echter lastig om zonder bemiddeling medische zorg te krijgen. Het niet of te laat ontvangenvan medisch noodzakelijke zorg brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit geldt voor mensen die extra kwetsbaar zijn, zoals zwangere vrouwen, chronisch zieken, kinderen en mensen met psychische problemen. Maar ook voor migranten zonder geldige papieren. Naast het bieden van medische zorg, komt Dokters van de Wereld op voor het recht op zorg door de discussie aan te gaan met politieke verantwoordelijken,
zorgverleners, instanties en andere betrokkenen.
Daarnaast wordt, via voorlichtingscampagnes, ambassadeurs en mediakanalen, gewerkt aan het vergroten van bewustwording en betrokkenheid bij het Nederlandse publiek. Bent u, net als de
toehoorders, enthousiast over dit project en wilt u meer weten, neem dan een kijkje op de website www.doktersvandewereld.org.

Bijeenkomst 9 april
De volgende bijeenkomst van Dorpscontact Westzaan is op maandag 9 april. Dan staat een uiteenzetting
over wat een beschermd dorpsgezicht is op de agenda. Wijkmanager Monica Brie es
draagt zorg voor de bijbehorende tekeningen en toelichting.

Carla van den Puttelaar

Bent u via e-mail of persoonlijk bij de commissie
Dorpscontact aangemeld, dan ontvangt u de notulen bij de uitnodiging van de volgende vergadering. Wilt u op de hoogte worden gehouden, meldt u dan aan bij: Ingrid Jahn, secretaris, Kerkbuurt 40, 1551 AE Westzaan,
075-6153 348 of 06-1717 1793. E-mail:
dorpscontactwestzaan@kpnmail.nl.

Weergaven: 1