Digitale Beeldbank in de Kwaker .Westzaan waar je hart vol van is

Datum: 29 september 2018

Westzaan waar je hart vol van is!

September 2018 Digitale Beeldbank Marijke van der Pol

Digitale Beeldbank Zaterdag 29 en zondag 30 september het weekend van de Digitale Beeldbank Westzaan. Op zaterdag vanaf 13.00 uur en op zondag vanaf 11.00 uur. De Digitale Beeldbank pakt weer flink uit met films en foto’s uit het verleden. Een feest van herkenning. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar. Entree gratis.

De Westzaanse Digitale Beeldbank en Westzaan, ze horen bij elkaar.

De digitale Beeldbank Westzaan (eigendom)

Een schitterend dorp met een rijke historie, authentieke houtbouw, monumenten, unieke molens, bijzondere natuur. En niet te vergeten grote namen in de rijke geschiedenis van de industrie, zoals Grootes chocolade en cacao, Molenaar’s Kindermeel en Avis blauwsel- en verffabrieken. Ook in de houtsector was Westzaan een bekende plaats, Rote hout en William Pont waren toonaangevende bedrijven in ons land.

Nu zijn het vooral de enige werkende papiermolen in de wereld de Schoolmeester en de onlangs geheel gerestaureerde pelmolen Het Prinsenhof, die ons mooie dorp een bijzondere plaats in de Zaanstreek doen in nemen. Dit en de rijke historie van de Banne Westzaan, maken het alleszins de moeite waard om bewaard te blijven voor de toekomst.

De stichting Westzaanse Digitale Beeldbank fotografeert het heden, digitaliseert en archiveert het verleden van Westzaan en de Westzaners. Er wordt regelmatig een beroep gedaan op het beeldarchief van de stichting door verenigingen, particulieren en bedrijven. Ook wordt er regelmatig medewerking verleend aan foto exposities en de uitgave van boeken, dagbladen en tijdschriften. Onze speciale wandelroute is gratis te downloaden.

Elk jaar vindt er in dorpshuis de Kwaker in Westzaan een beeldpresentatie en fototentoonstelling plaats waar nieuw “oud” materiaal in verwerkt is. Deze gratis toegangkelijke presentatie is uitgegroeid tot een feestelijke reunie van “oude” en nieuwe Westzaners, waar herinnering en herkenning de sleutelwoorden zijn.

Om één en ander mogelijk te maken maken wij ansichtkaarten, unieke doorvouwkaarten, kerstkaarten en verkopen wij heerlijke wijnen onder authentiek Westzaans etiket. Ook onze donateurs en bedrijvige bedrijven zijn daarbij een onmisbaar gegeven.

Copyright © 2013 Westzaanse Digitalebeeldbank. Tem

Bezoeken: 13