Digitale Beeldbank Westzaan aanwezig op DDvW

Datum: 14 september 2019

Op de Dag van Westzaan is Weszaanse Digitale Beeldbank presen

zie Website can de Digitale Beeldbank Westzaan hier

De dag van Westzaan, 14 september. Wij staan we weer bij het Brandweermuseum aan de Kerkbuurt van 10-16 uur.

Wie zijn wij
De Westzaanse Digitale Beeldbank is een stichting die zich ten doel stelt zo veel mogelijk beeldmateriaal van de Westzaanse gemeenschap vast te leggen in digitale bestanden en het daarmee te behouden voor toekomstige generaties.Dit wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onze donateurs en sponsors. Daarnaast verkopen wij boekjes, ansichtkaarten, unieke doorvouwkaarten, kerstkaarten en wijnen met authentiek Westzaans etiket.De stichting heeft een bestuur, leden en medewerkers die hun taken als vrijwilliger uitvoeren.

Het bestuur bestaat uit:
Jaap Klomp – voorzitter
René Bloemberg – secretaris
Maarten Hos – penningmeester
De leden zijn: Jaap Vloon, Joop Gijssen, Wim Klerk
.

De Westzaanse Digitale Beeldbank en Westzaan, ze horen bij elkaar.Een schitterend dorp met een rijke historie, authentieke houtbouw, monumenten, unieke molens, bijzondere natuur. En niet te vergeten grote namen in de rijke geschiedenis van de industrie, zoals Grootes Chocolade en Cacao, Molenaar’s Kindermeel en Avis Blauwsel- en verffabrieken. Ook in de houtsector was Westzaan een bekende plaats. Rote en William Pont waren toonaangevende bedrijven in ons land.Nu zijn het vooral het Reghthuys, de enige werkende papiermolen in de wereld de Schoolmeester en de geheel gerestaureerde pelmolen Het Prinsenhof, die ons mooie dorp een bijzondere plaats in de Zaanstreek doen in nemen. Het dorp en de rijke historie van de Banne Westzaan maken het alleszins de moeite waard om in beeld en woord bewaard te blijven voor de toekomst.
De stichting Westzaanse Digitale Beeldbank fotografeert het heden, digitaliseert en archiveert het verleden van Westzaan en de Westzaners. Er wordt regelmatig een beroep gedaan op het beeldarchief van de stichting door verenigingen, particulieren en bedrijven. Ook wordt er regelmatig medewerking verleend aan foto exposities en de uitgave van boeken, dagbladen en tijdschriften.
Elk jaar vindt er in dorpshuis de Kwaker in Westzaan een beeldpresentatie en fototentoonstelling plaats, waar nieuw “oud” materiaal getoond wordt. Deze gratis toegankelijke presentatie is uitgegroeid tot een feestelijke reünie van oorspronkelijke en “nieuwe” Westzaners, waar herinnering en herkenning de sleutelwoorden zijn.

Weergaven: 7