Derde Zondag met expositie Schilderskring Jonge Helden uit Oekraïne Zuidervermaning

Datum: 19 maart 2023

Zondag 19 maart 2023 12:00-16:00 Derde Zondag met expositie Schilderskring Jonge Helden uit Oekraïne

Expositie Schilderskring Zaanstreek Noord

De schilderskring Zaanstreel Noord houdt van 19 maart tot en met 16 april voor het eerst een expositie inde Zuidervermaning in Westzaan. Er is veel divers werk te zien in verschillende technieken; van olie en acrylverf tot aquarel en gebruik van gemengde technieken. In het werk komt plezier van het schilderen en tekenen tot uiting. Iedere dinsdagochtend komen de leden bij elkaar in het gebouw de Springplank in Assendelft. Dit jaar is het gezamenlijke thema Wonen tussen Water. De leden hebben zich hierdoor laten inspireren tot het maken van zeer uiteenlopende kunstwerken.

Muziek

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Nestor en Fjodor op piano.
Deze jonge musici zijn twee uit Oekraïne gevluchte jongens van 16 en 17 jaar. Zij studeerden in hun geboorteland aan de muziekacademie.

De optredens zijn om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur.

De Zuidervermaning is geopend vam 12:00 tot 16:00. U heeft dus ruimschoots de tijd om de scheilderwerken te bewonderen, te luisteren naar pianomuziek en u te vergapen aan het mooie gebouw en u te verbazen over de uniek sfeer die het gebouw uitstraalt.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Het is onnodig te zeggen dat deze jongens wel en zakcentje kunnen gebruiken.

Bezoeken: 7