De zomerexpositie Zonder Haast tot 23 september te bewonderen

Datum: 12 september 2018

Staphorsius De zomerexpositie Zonder Haast tot 23 september te bewonderen

T/m 22 september: Galerie Staphorius: Zonder Haast’, een zomerexpositie van schilderijen en objecten van hedendaags realistische kunstenaars uit het binnen- en buitenland, dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur. Zondagopening (2 juni, 22 september) van 13 – 17 uur


Sundays@Staphorsius 

Geert Renshof

Loo Schilte

Berry Kuiper

De zomerexpositie Zonder Haas t wordt zondag 23 september afgesloten met een middag vol uitleg en demonstraties. Verschillende kunstenaars zijn in de galerie aanwezig om uitleg te geven over hun werkwijze, materiaalkeuze en inspiratie.

Zo zal Gerd Renshof laten zien hoe hij met traditionele schildertechnieken die terugvoeren naar de 17e eeuw in vele lagen een schilderij opbouwt. Het werk van Leo Schilte valt op door zowel thema- als materiaalkeuze: hij werkt uitsluitend met kleurpotlood en beeldt objecten af die doorgaans als afgedankt worden beschouwd zoals lapjes, doosjes en kistjes. Noord-Hollander Berry Kuiper heeft in zijn werk een sterke voorkeur voor stillevens, waarbij hij doorlopend zoekt naar het juiste gebruik van het lichteffect in een schilderij. Tot slot laat Hella Maas zien dat onopvallende gebruiksartikelen met een bepaalde lichtinval en glans toch een boeiende plek in haar werk kunnen innemen.

Zonder Haast is een expositie van hedendaagse schilderijen, tekeningen en beelden in realistische stijl en is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid.

Galerie Staphorsius, JJ Allanstraat 287b, Westzaan Expositie Zonder Haast – t/m zondag 23 september 2018 Dinsdag tot en met zaterdag van 9 – 17 uur Zondagmiddag: 23 september, 13 – 17 uur

Weergaven: 0