Films De Zaanse Industrie in de Stoomhal

Datum: 11 oktober 2020

De Zaanse Industrie 

FIKZ organiseert op zondag 11 oktober in samenwerking met Videoclub Zaanstreek Noord een eenmalig Filmfestival dat gebaseerd is op het thema (450 jaar) Zaanse Industrie.

De Videoclub Zaanstreek Noord beschikt over een aantal unieke historische films waarin verschillende vormen van Zaanse industrie worden getoond. Denk daarbij aan films over molens zoals de Schoolmeester en de houtzaagmolens, Papierfabriek van Gelder, de productie van rijdende winkelwagens te Krommenie uit 1950 etc.

Geheel toepasselijk vindt het festival plaats in rijksmonument en industrieel erfgoed De Stoomhal in Wormer. 
De bezoeker krijgt vanuit verschillende lokale perspectieven (filmmakers en fotografen) een gevarieerd inkijkje in wat het betekende, en nog steeds betekent, om te leven en werken in de Zaanstreek. We bieden viermaal per dag een filmvoorstelling aan van vijf kwartier.

Er zijn twee verschillende voorstellingen.

Programma A
We nemen je vanuit Zaandam mee op reis langs de Zaan voor een bezoek aan Verkade, vatenfabricage bij Pielkenrood, de Cacaofabriek van Pette en de Linoleumindustrie en sluiten af met de ontwikkeling van de stoompellerij de Unie.

Programma B
We vertrekken vanuit het Zaandam in het jaar 1950 en maken een reis door de tijd om vervolgens te zien hoe in 2007 wijn gebotteld werd. Een interessant bezoek aan Cacao de Zaan in 2017 volgt. Daarna komt de focus te liggen op Wormerveer met Verblifa en Promena Boon. Een stukje geschiedenis van Wormerveer herleeft bij het zien van de ontwikkeling van de driewielige GOVA truck tot de SRV-wagen. Nog steeds wordt op ambachtelijke wijze papier geproduceerd in de molen “de Schoolmeester”.

Coronamaatregelen

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij een aantal maatregelen genomen. We vragen je om je contactgegevens in te vullen bij het kopen van een ticket. Deze gegevens worden gebruikt ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

Voor toegang tot de voorstelling zullen wij je een aantal gezondheidscontrolevragen stellen m.b.t. het Coronavirus (COVID-19). Mocht je niet aan de benodigde antwoorden kunnen voldoen, dan kunnen wij je, om veiligheidsredenen, helaas geen toegang verlenen tot de voorstelling. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Kosten worden niet geretourneerd. Mocht je (of je huisgenoot) klachten hebben als verkoudheid, hoesten, koorts, keelpijn of positief getest zijn op het Coronavirus, blijf dan thuis.

We hanteren op de evenementenlocaties de geldende 1,5 meter afstand, schoonmaak en hygiëne maatregelen. Op beide locaties zit je met maximaal twee personen naast elkaar of zit je alleen. Om de verkeersstromen rond in- en uitgang en sanitaire voorzieningen goed van elkaar te scheiden is het maximaal aantal personen per locatie aangepast naar de RIVM richtlijnen. Daarnaast vragen we je de volgroutes te volgen zoals aangegeven. Uiteraard is het belangrijk om je altijd aan de algemene regels van het RIVM te houden en te luisteren naar de instructies van onze medewerkers.

Je e-ticket is je toegangsbewijs voor het Filmfestival – Zaanse Industrie toen en nu in De Stoomhal te Wormer inclusief één consumptie voorafgaande aan de filmvoorstelling. De zaal is een half uur voor aanvang open.
Kom op tijd, maar niet eerder dan een half uur voor de aanvangstijd. Na afloop is er helaas geen mogelijkheid om nog een consumptie te nuttigen, we vragen je meteen de locatie te verlaten. De Stoomhal (Pakhuisplein 44,  Wormer)

 

Bezoeken: 0