De Westzaanse Winterfair

De Westzaanse Winterfair Uit de Wessaner oktober 2019

Ook dit jaar wordt Westzaan omgetoverd tot een prachtige winterfair vol twinkelende lichtjes, bran-dende vuurkorven en een gezellige kerstmarkt. De Westzaanse Winterfair is drie jaar achtereen georganiseerd door Puur Zaans. Helaas kan Denise de Vries, eigenaresse van Puur Zaans, om gezondheidsredenen de winterfair niet meer (volledig) alleen organiseren. Ze heeft de hulp ingeroepen van de Westzaanse Gemeenschap. Die was blij verrast en wilde graag de organisatie mede op zich nemen. Puur Zaans en de Westzaanse Gemeenschap hebben de handen ineengeslagen en gaan samen een mooie vierde editie neerzetten.

De Westzaanse Winterfair is een begrip geworden in de Zaanstreek. Over krap twee maanden is het weer zover: zaterdag 14 december van 16.00 tot 22.00 uur in de Kerkbuurt en de Zeilenmakers-straat. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen om er weer een te gekke en mooie editie van te maken. De winterfair trekt zo’n 8000 tot 10.000 bezoekers. De vierde editie belooft wederom een sfeervol én feestelijk spektakel te worden. We hebben nieuwe activiteiten en voor de kinderen is er dit keer ook meer te doen. De organisatie hoopt dit jaar op een mooie samenwerking met buurtbewoners en lokale ondernemers. Alle hulp is dus welkom.
Er zullen ruim 60 standhouders aanwezig zijn. U kunt dus heerlijk struinen over de kerstmarkt met een vleugje vintage en lifestyle, lekker eten bij verschillende ‘creatieve’ foodstands en foodtrucks, een drankje komen drinken aan de gezellige bar in de verwarmde feesttent op de Zeilenmakersstraat en tegelijk genieten van muzikale optredens onder het genot van warme glühwein en andere winterse versnaperingen en zoetigheden.
Dit jaar beleef je intense vreugde en vertier en zijn er leuke nieuwe activiteiten. Zo hebben we voor de stoere mannen onder ons een wedstrijd ‘boom-stamzagen’ en kan er genoten worden van een pot-je spijkerslaan. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen: touwtje trekken, schminken, op de foto gaan en zo voort. Warm u op bij een vuurkorf of in de feesttent en kijk en luister naar liveoptredens van onder andere de Zaanse Theaterschool, Cocoa River, Cantantes, Vocalgroup Saensation, Popkoor Ongeremd en natuurlijk onze ‘specalguest’, maar die houden we nog even geheim. Geniet van de twinkelende lichtjes, maar let wel op de mistle-toe. Voor je het weet sta je met iemand onder een maretak: dan moet je die ander zoenen.

U kunt ons ook volgen op Facebook: westzaanse winterfair 2019 en www,westzaan.nl

Weergaven: 5